Ντίνος Ηλιόπουλος: Άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του σπουδαίου ηθοποιού και η σπάνια φωτογραφία

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς. Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1915 και πέθανε στις 4 Ιουνίου του 2001 σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Ντίνος Ηλιόπουλος ποζάρει με το προσωπικό του νοσοκομείου Βέροιας το 1959.

Ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του σπουδαίου ηθοποιού:

Το καλοκαίρι του 1959 ο Ντίνος Ηλιόπουλος πραγματοποιεί με τον θίασό του μεγάλη περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με γνωστά έργα Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Το κοινό γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ τις αίθουσες για να απολαύσει από κοντά τον αξέχαστο κωμικό ο οποίος πέντε χρόνια νωρίτερα συγκροτεί τον δικό του θίασο με προσεγμένες και αξιόλογες κάθε φορά παραστάσεις, ξεκινώντας παράλληλα και την κιν/φική του καριέρα που απογειώνει το άστρο του στην κορυφή.

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων στην συμπρωτεύουσα, επισκέπτεται την πανέμορφη πόλη της Βέροιας για να παρευρεθεί ως επίσημος καλεσμένος στην χοροεσπερίδα που διοργανώνεται στα πλαίσια του Δεύτερου Φεστιβάλ Παραγωγής. Η γιορτινή εκδήλωση διεξάγεται στο κέντρο Ελιά το “μπαλκόνι της Μακεδονίας” που αποτελεί για δεκαετίες σημείο αναφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Οι καλεσμένοι τον υποδέχονται με έντονο ενθουσιασμό όπως επίσης τον γνωστό ηθοποιό Τάσο Γιαννόπουλο και τον θρυλικό παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης Άλκη Στέα.

Κατά την παραμονή του στην Βέροια επισκέπτεται και το νοσοκομείο της πόλης για να δώσει δύναμη και ευχές στους ασθενείς για γρήγορη ανάρρωση και φωτογραφίζεται με το προσωπικό (φωτογραφία) το οποίο εκφράζει και τον μεγάλο του θαυμασμό στο πρόσωπό του. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος δεν υπήρξε σπουδαίος μόνο ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος με γνώμονα πάντα τις ηθικές αξίες, την αγάπη και τον σεβασμό στο κοινό και τους συναδέλφους του. Σε πολλές από τις θεατρικές του δουλειές, προσλάμβανε μεγαλύτερο αριθμό ηθοποιών από αυτούς που προβλεπόταν σύμφωνα με το έργο, για να προσφέρει περισσότερη εργασία. Υπήρξε από τις περιπτώσεις θιασαρχών που φρόντιζε να αμείβει και τις πρόβες στις παραστάσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα το φαγητό στους συντελεστές καθώς επίσης βοηθούσε πολύ συχνά ανθρώπους του χώρου που είχαν πραγματικά ανάγκη χωρίς να επιθυμεί να γίνεται ευρύτερα γνωστό. Μέγιστος θεατράνθρωπος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα