Netta: Τα δάκρυα της νικήτριας της Eurovision για την επίθεση στο Ισραήλ – “Άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί…”
Credit: Netta Barzilai/Instagram

H Netta, η νικήτρια της Eurovision το 2018 για το Ισραήλ, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της για όσα συμβαίνουν στη χώρα της μετά την  άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Σοκαρισμένη η τραγουδίστρια ανέβασε βίντεο στο Insta Story της για να ενημερώσει τους ακολούθους της για όσα δραματικά εκτυλίσσονται και να καταπολεμήσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως σημείωσε.

“Περισσότεροι από 250 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, 1.500 τραυματίστηκαν, άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι, γυναίκες, παιδιά, και στρατιωτες τους πήραν με τη βία ομήρους…” είπε κλαίγοντας σπαρακτικά.

Σε ένα Insta Story λίγο νωρίτερα κατέγραψε τη στιγμή που άκουγε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ευχαριστώντας τον για την έκφραση στήριξης στο Ισραήλ, ενώ προσπαθούσε να βρει τη φωνή της.

Το πρωί του Σαββάτου η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες κατά της ισραηλινής επικράτειας, ενώ μαχητές της οργάνωσης διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος σκοτώνοντας και πιάνοντας ομήρους Ισραηλινούς πολίτες, γυναίκες, παιδιά και στρατιώτες.

Το ξέσπασμα βίας έχει αφήσει “περισσότερους από 200 νεκρούς” και “περισσότερους από 1.000 τραυματίες” από την ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό που κατηγόρησε τη Χαμάς για “σφαγές αμάχων”, και 232 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, που έδωσε τον απολογισμό έως τις 00.30 το βράδυ του Σαββάτου ώρα Ελλάδας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα