Νεσχάν Μουλαζίμ: Λύγισε στον “αέρα” για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία
Credit: NESHAN MULAZİM POLOGEORGİ/Instagram

Η Νεσχάν Μουλαζίμ συγκλονίζει μιλώντας για τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ξέσπασε σε λυγμούς περιγράφοντας τις συγκλονιστικές εικόνες που της στέλνουν

Το μοντέλο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega “Kαλημέρα” σχολίασε φανερά συγκινημένη: “Οι φίλοι και συγγενείς μου, μού στέλνουν τις εικόνες, είναι μέσα στα αυτοκίνητά τους, και προσπαθούν να φθάσουν στα σημεία που είναι οι συγγενείς τους. Για την ακρίβεια, μόλις έγινε ο σεισμός, διένυσαν απόσταση 600 χλμ., έφτασαν σ’ ένατίριο κι έβγαλαν τη θεία τους, με τα ίδια τους τα χέρια. Μετά προσπαθούσαν να φτάσουν και στους άλλους, δυστυχώς όμως όσο περνά η ώρα είναι όλα πιο δύσκολα και δυστυχώς τουρκικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά, οι ξένοι να είναι καλά. Αντί να ασχολούνται με την ανθρώπινη ζωή, ασχολούνται με το twitter, το τι λένε, γιατί δεν συμφωνούν μ’ αυτούς. Η ανθρώπινη ζωή είναι γι’ αυτούς ένα μηδενικό, δεν έχει καμία σημασία, μόνο όταν θέλουν τις ψήφους, τότε τους θυμούνται τους ανθρώπους.

Και συνέχισε: “Οι άνθρωποι που είναι εκεί, που ψάχνουν τους δικούς τους, εάν τους βρουν θα τους πάρουν και θα τους πάνε σε άλλη πόλη… Ακόμη υπάρχουν εγκλωβισμένοι πάρα πολλοί. Παλεύουμε για κάποια ζευγάρια που τους ακούν ακόμη και τώρα, αλλά δεν έχει φθάσει κανένας. Οτιδήποτε ανεβάζω, προσπαθώ να φτάσω στην ΕΜΑΚ να τους στείλω τις διευθύνσεις μήπως και μπορεί να βοηθήσουν, γιατί φωνάζουν, λένε ότι είμαστε εδώ… Είναι ζωντανοί, φωνάζουν, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω από εδώ! Μόνο ό,τι κάνουν απλοί άνθρωποι και ξένοι. Αδιαφορία! Δεν υπάρχει τίποτα…” είπε κλαίγοντας.

“Αυτός ο Τούρκος επιστήμονας πριν από δύο χρόνια βγήκε στα κανάλια και είπε ονομαστικά τις πόλεις που θα πάθουν ζημιά. Πήγε να μιλήσει με την κυβέρνηση, για την ακαταλληλότητα των κτιρίων, ότι αυτά τα κτίρια δεν κάνουν γι’ αυτήν την περιοχή, πρέπει να είναι τεσσάρων ορόφων το πολύ και δεν τον άκουσαν. Και τώρα που έγινε, απλά πάνε και κάνανε απλά βόλτα μέσα στα χαλάσματα. Έχω την οικογένειά μου εκεί και φοβάμαι να μιλήσω ανοιχτά, Και άκουσα χθες κάποιον να λέει για τον σεισμό ότι ήταν η “μοίρα”. Ποια μοίρα; Είμαι τόσο τρελαμένη, μπορώ να πω απίστευτα πράγματα. Αυτά που βλέπω εγώ, τα μισά δεν τα βλέπετε εσείς. Ασχολείται μόνο να κλείσει το twitter επειδή ο κόσμος εκφράζει τη γνώμη του, την αλήθεια, δεν την αντέχει την αλήθεια!

Η Νεσχάν ξέσπασε συνεχίζοντας: “Η εικόνα θα είναι πολύ χειρότερη απ’ όσα ακούμε. Δεν το λένε γιατί δεν τους συμφέρει. Βγαίνουν και λένε ότι σώσανε 8.000 ανθρώπους όχι πόσους χάσαμε. Στα 13 εκατομμύρια μόνο 8.000 υπολογίζεις; Και μην ξεχνάμε, αυτές οι πόλεις ήταν οι πόλεις που τον υποστήριζαν. Ακόμη και τώρα σ’ αυτό κάνει πολιτική.”

Αναφερόμενη στο κλίμα που υπάρχει απέναντι στην Ελλάδα, το μοντέλο σημείωσε: “Για την Ελλάδα ο κόσμος πάντα είχε αγάπη. Συγκινούμαι μ’ αυτά που διαβάζω. Πάντα ξεκινά η συζήτηση από την Ελλάδα. Οποιαδήποτε βοήθεια και αν έχει πάει, όσο αναφέρονται στην Ελλάδα, δεν αναφέρονται πουθενά. Έχει θυμώσει ακόμη και με αυτό… γι’ αυτό έκλεισε το twitter, μη νομίζετε. Γιατί οτιδήποτε γράφουν, γράφον “ευχαριστώ γείτονα”, και αυτό το tag το έβγαλε, δεν τον συμφέρει. Μια νύχτα ξαφνικά ήθελε να έρθει, μια νύχτα όμως ξαφνικά πήγαν οι Έλληνες και σώζουν ανθρώπους. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι εδώ και ζω στην Ελλάδα” είπε δακρυσμένη.

«Οι άνθρωποι μου στις φωτογραφίες είναι κάτω από τα χαλάσματα με το παιδάκι τους και φωνάζουν… Μάλλον τους έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού. Όταν ακούν από πάνω κόσμο, φωνάζουν. Ακούγονται φωνές και δεν υπάρχει κανείς εκεί να βοηθήσει και απλός λαός που είναι εκεί και μπορεί να τους βοηθήσει, δεν τους αφήνουν, απαγορεύεται… ”Είμαστε εδώ”, φωνάζουν. “Είμαστε εδώ ένας άντρας, μία γυναίκα και ένα παιδί” Μετά φώναζαν “είμαστε εδώ, βοηθήστε μας” και ακόμη περιμένουν βοήθεια” πρόσθεσε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα