Νένα Χρονοπούλου: Σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ – Η οργισμένη ανάρτηση για το Blue Horizon

H Νένα Χρονοπούλου με ανάρτησή της στα social media ξέσπασε για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος έχασε άδικα την ζωή του, όταν άνδρες του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να πνιγείστο λιμάνι του Πειραιά. H γνωστή ηθοποιός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ». 

Η ανάρτηση της Νένας Χρονοπούλου στο Facebook

Ένας άνθρωπος με νοητική υστέρηση παραμένει πάντα παιδί, και η συμπεριφορά του είναι αυτή που “προδίδει” την ιδιαιτερότητα του.

Όποιος τοποθετείται σε επαγγελματική θέση που έχει άμεση επαφή με το κοινό, οφείλει να έχει ικανότητα “διάκρισης” και λόγω εμπειρίας αλλά πάνω απ’ όλα λόγω ανθρωπιάς για να αντιμετωπίσει ανάλογα έναν άνθρωπο με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.
Αν’ αυτού σ’ αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ (γιατί ο άνθρωπος με νοητική υστέρηση μένει πάντα παιδί), σε κεντρικά λιμάνια και μετά ταξιδεύουμε σα να μην τρέχει τίποτα !!!

Δίχως να ειδοποιήσουμε το λιμενικό…

Δίχως να φωνάξουμε βοήθεια…
Δίχως να σταματήσουμε το καράβι…

Δίχως να μας νοιάξει ότι ένας άνθρωπος πνίγεται στα απόνερα…Όποιος και να είναι αυτός…
Δίχως να του ρίξουμε ένα σωσίβιο…

Αλλά και γιατί να του το δώσουμε αφού δεν έπεσε από μόνος του, κάποιοι του επιτέθηκαν και τον έσπρωξαν…Σ’ αυτή τη χώρα, χάθηκε το φιλότιμο…
Βλέπουμε το “θάνατο” σαν κάτι φυσικό ακόμα και όταν τον έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι…

Σ’ αυτή τη χώρα κάποτε γεννιόντουσαν φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και σήμερα κλωνοπιούνται μέσω της ατιμωρησίας δολοφόνοι…

ΥΓ. Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο καπετάνιος !

ΥΓ2. Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι στους ΑμεΑ.

ΥΓ3. Εύχομαι και ελπίζω να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και όλες οι περιπτώσεις που αφορούν τους ΑμεΑ, με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που αντιμετωπίζονται όσοι κακοποιούν τα ζώα…
Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές είναι αυστηρότερες από εκείνες που υπάρχουν για τους ανθρώπους…
ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα