Ναταλία Δραγούμη: Bαρύ πένθος για την ηθοποιό
Ναταλία Δραγούμη
Credit: Natalia Dragoumi/Instagram

Βαρύ πένθος για τη Ναταλία Δραγούμη καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της.

Η ηθοποιός έκανε γνωστή τη θλιβερή είδηση με Insta Story, όπου σημείωσε ότι ο πατέρας της Μάρκος Φ. Δραγούμης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Έλενας Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στη μουσική ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων τη Ναταλία Δραγούμη και τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλος Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα