Μουντιάλ Γυναικών: Στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση για τη βία και τις διακρίσεις
Credit: jennihermoso/Instagram

Στον απόηχο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθεί συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη βία και τις διακρίσεις.

Καθώς ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών αμαυρώθηκε από περιστατικό παρενόχλησης, οι ευρωβουλευτές θα θέσουν σχετικά ερωτήματα στην Επιτροπή.

Η Ισπανία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη στιγμή της απονομής, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Luis Rubiales φίλησε την Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια Jenni Hermoso στα χείλη, κίνηση για την οποία η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν συναίνεσε. Στη συνέχεια, ο Rubiales αρνήθηκε να παραιτηθεί, με τη FIFA να προχωρεί σε αναστολή των καθηκόντων του και να ξεκινά έρευνα για τη συμπεριφορά του.

Το Κοινοβούλιο έχει προηγουμένως καλέσει τους αθλητικούς φορείς και τις δημόσιες Αρχές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διακρίσεις, τη βία και τη ρητορική μίσους και να εγγυηθούν ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς αθλητισμό για όλους τους αθλητές, τους θεατές και το προσωπικό σε αθλητικούς χώρους και στο διαδίκτυο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα