Γεωργία Βασιλειάδου: Ποζάρει με τις αδελφές της στις αρχές τις δεκαετίας του ΄40 – Σπάνια φωτογραφία

Η Γεωργία Βασιλειάδου υπήρξε μία ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγες. Το θεατρικό και κινηματογραφικό κοινό τη λάτρεψε, καθώς για πολλούς θεωρείται η βασίλισσα της κωμωδίας.

Η «ωραία άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου δεν φοβήθηκε ποτέ να τσαλακωθεί. Ταινίες ολόκληρες ήταν φτιαγμένες πάνω της. «Η θεία από το Σικάγο», «Η Καφετζού», «Η κυρά μας η μαμή» και τόσες άλλες, που επιβεβαίωναν το κωμικό της ταλέντο.

Η Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1897, σε μία πολύτεκνη οικογένεια 10 παιδιών. Ωστόσο η μοίρα από πολύ νωρίς της έδειξε το σκληρό πρόσωπό της. Σε ηλικία 7 ετών, έχασε τον πατέρα της, σε ένα ατύχημα που είχε με το άλογο του, καθώς ήταν αξιωματικός του στρατού. Αν και παιδί, η Γεωργία Βασιλειάδου – το πραγματικό επίθετο της οποίας ήταν Αθανασίου – δούλεψε στο κορνιζάδικο του θείου της για να βοηθήσει την οικογένειά της.

Δυστυχώς όμως, η μοίρα δεν είχε πει τον τελικό της λόγο, καθώς τέσσερα χρόνια αργότερα, χάνει και τη μητέρα της. Τότε, η Γεωργία Βασιλειάδου βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της και να βοηθήσει τα 9 αδέλφια της. Δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα αδέλφια της χωρίς να τους λείψουν τα απαραίτητα. Στάθηκε δίπλα τους μάνα και πατέρας και για αυτό την αγαπούσαν τόσο πολύ.

Η σελίδα “Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος” στο Facebook, ανήρτησε μία σπάνια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου, με τρεις από τις αδελφές της.

Συγκεκριμένα, η Γεωργία Βασιλειάδου απαθανατίζεται με τις τρεις αδελφές της, Λίτσα, Ορσαλία και Δήμητρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’40. Και οι τέσσερις γυναίκες ποζάρουν αγκαλιασμένες κοιτώντας τον φακό.

Δείτε την φωτογραφία:

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα