Mohamed Al-Fayed: Πέθανε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας στα 94 του – Συντετριμμένος μετά τον θάνατο του Dodi και της πριγκίπισσας Diana
Credit: Fulham Football Club/Instagram

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Mohamed Al-Fayed, πατέρας του Emad El-Din “Dodi” Mohamed Fayed, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 με την πριγκίπισσα Diana, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του την Παρασκευή.

Ο δισεκατομμυριούχος Al-Fayed ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης του πολυτελούς λονδρέζικου πολυκαταστήματος Harrods. Αυτοδημιούργητος που ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Genevaco τη δεκαετία του 1960, ο Al-Fayed ήταν επίσης κάποτε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham Football Club του Δυτικού Λονδίνου.

“Η κυρία Mohamed Al Fayed, τα παιδιά της και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, ο πατέρας τους και παππούς τους, Mohamed, απεβίωσε ειρηνικά από γηρατειά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023“, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από την Fulham FC, σύμφωνα με το Associated Press. “Απόλαυσε μια μακρά και γεμάτη συνταξιοδότηση περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του.

Ο Al-Fayed ήταν παντρεμένος με τη Φινλανδή, πρώην μοντέλο, Heini Wathén, την οποία παντρεύτηκε το 1985. Μαζί, ο Al-Fayed και η Wathén, 68 ετών, απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τις κόρες Jasmine, 43 ετών, και Camilla, 38 ετών, και τους γιους Karim, 40 ετών, και Omar, 35 ετών.

Ο Al-Fayed έμεινε συντετριμμένος από τον θάνατο του πρωτότοκου γιου του Dodi Fayed πριν από 26 χρόνια στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκε και η πριγκίπισσα Diana. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του θρηνώντας την απώλεια και κατηγορώντας τη βρετανική βασιλική οικογένεια για τον θάνατό τους.

Το 2008, έπειτα από βρετανική έρευνα για τους θανάτους τους, ο Al-Fayed δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη δικαστική του μάχη για χάρη των γιων της Diana, William και Harry, σύμφωνα με το Reuters.

“Αφήνω τα υπόλοιπα στον Θεό για να πάρω την εκδίκησή μου, αλλά δεν κάνω τίποτα πια”, είχε πει τότε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Είμαι ένας πατέρας που έχασε τον γιο του και έχω κάνει τα πάντα εδώ και 10 χρόνια. Αλλά τώρα με την ετυμηγορία, την αποδέχομαι αλλά με όλες τις επιφυλάξεις που έχω αναφέρει“, είπε.

H είδηση του θανάτου του δισεκατομμυριούχου ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την 26η επέτειο θανάτου του γιου του, Dodi.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα