Μίνα Αδαμάκη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 78 ετών

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανακοίνωσε και τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Μπάση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

“Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας … Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο ,την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι”.

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1944. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στόχος της όμως ήταν το θέατρο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966) και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο ως φοιτήτρια της σχολής στο έργο «Η δολοφονία του Μαρά».
Στη συνέχεια έφυγε για το Λονδίνο, όπου παρακολούθησε εργαστήρια θεάτρου και παντομίμας. Το 1978 στην Αθήνα, ίδρυσαν με τον Νίκο Αρμάο και τον Γιάννη Χουβαρδά την Θεατρική Συντεχνία, ενώ υπήρξε και από τα ιδρυτικά μέλη της Ελεύθερης Σκηνής.
Ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν αυτός της «Λένας» στην «Αστροφεγγιά» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, το ’80-81. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήρθε ο ρόλος της «Ειρήνης» στις «Τρεις Χάριτες», με τον οποίο κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και την αγάπη από το πλατύ κοινό.
Έπαιξε επίσης στις ταινίες των Ρέππα
Παπαθανασίου «Safe Sex», «Το Κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» και «Οξυγόνο». Η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2009, στην ταινία «Σούλα έλα ξανά», σε σκηνοθεσία του Β. Μυριανθόπουλου, ενώ η τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στην «Φαίδρα», το καλοκαίρι του 2021, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα