Μίλτος Τεντόγλου: Συγκλονίζει ο παππούς του – “Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής”
Credit: miltos_d.tentoglou/Instagram

Ο Μίλτος Τεντόγλου φροντίζει να χαρίζει απλόχερα χαρές και περηφάνια στην Ελλάδα με τις επιτυχίες του στον αθλητισμό, αλλά σίγουρα αυτοί που είναι ακόμη πιο περήφανοι γι’ αυτόν είναι οι άνθρωποι που είναι κοντά του.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το πρόσωπο που έλαμψε στο πλευρό του Μίλτου ήταν ο συνονόματος παππούς του, ο πρώτος άνθρωπος που αγκάλιασε ο Έλληνας πρωταθλητής, κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής, μετά τη μεγαλειώδη νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος.

Ήταν η στιγμή που συζητήθηκε καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου φάνηκε πως προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο, για να χαιρετήσει τον παππού του, με τον ίδιο τον πρωταθλητή να διευκρινίζει πως ήθελε να τιμήσει τον παππού του. Ο ίδιος ο παππούς του πρωταθλητή σε συγκλονιστική συνέντευξή του στο “ΦΩΣ”, ξεκαθάρισε πως “έγινε παρεξήγηση με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, ο Μίλτος δεν είναι τέτοιο παιδί, δεν θα το έκανε ποτέ να τον παραμερίσει. Ήθελε να χαιρετήσει πρώτα εμένα γιατί ήξερε τι περνάω.”

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων προκαλώντας συγκίνηση, “ο Γιώργος, ο γιος μου, με πήγε ξάπλα με το αμάξι. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο, για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με όλη μου την καρδιά” αναφερόμενος στο γεγονός ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο. “Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω” υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: “Ο γιατρός μου λέει ότι το 30%-40% της θεραπείας εξαρτάται από τον ίδιο τον ασθενή. Όχι από τους γιατρούς. Όχι από τα φάρμακα. Πρέπει να λες: έχω χρόνο μπροστά μου να το παλέψω, θα το νικήσω, έχω χαρές να ζήσω ακόμα, και θα τις ζήσω. Εγώ ειδικά θέλω να ζήσω να πάρω κι άλλες χαρές από τον Μίλτο!”, ενώ δεσμεύθηκε: “Θα το παλέψω. Είμαι πολύ αισιόδοξος.”

Όσον αφορά στη συμβουλή που έχει δώσει στον αγαπημένο του εγγονό, είπε: “Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω και είχα πάει στην Κολομβία που ήταν μακριά, του είχα δώσει μία συμβουλή: Να πετάς μακριά, αλλά να είσαι με τα δύο πόδια στη γη. Κι αυτό κάνει! Δεν ξέρω αν μέτρησε τη συμβουλή μου, αλλά έχει μείνει ταπεινός” και σημείωσε: “Τώρα στη Βουδαπέστη τού είπα: παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό και μου είπε: συγνώμη παππού, δεν το ήθελα. Του είπα ότι με τη νίκη του μού έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής! Και μου είπε ότι θα πάρει πάλι το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια ζωής!”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα