Michael Jackson: Σοκαριστικές αποκαλύψεις σε νέο ντοκιμαντέρ – “Ο θάνατός του ήταν αναπόφευκτος”
mertaslanfashion/instagram

O κόσμος σταμάτησε να γυρίζει στο άκουσμα της είδησης ότι ο βασιλιάς της pop, Michael Jackson πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, μόλις δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 51 του χρόνια.

Δεκατρία χρόνια μετά, ετοιμάζεται να βγει στον τηλεοπτικό αέρα ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον θάνατο του Michael Jackson.

O Michael Jackson βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή η οποία προκλήθηκε από το αναισθητικό προποφόλη, ένα φάρμακο που φέρεται να του χορηγούσε τακτικά ο γιατρός του, Conrad Murray.

Ο θάνατος κρίθηκε ως ανθρωποκτονία και ο Murray ανέλαβε όλη την ευθύνη. Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, εκτίοντας κάτι λιγότερο από δύο.

Photo by Gabriel Bouys-Pool/Getty Images

Ο Jackson, που χθες θα συμπλήρωνε τα 64 του χρόνια, έκανε κατάχρηση φαρμάκων σε όλη τη ζωή του καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες ενώ ήταν σειρά γιατρών που τον διευκόλυνε να τα εφοδιάζεται, γιατροί που δεν μπήκαν μία μέρα στη φυλακή μετά τον θάνατό του, σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο “TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson” το οποίο αναμένεται να προβληθεί στις 6 Σεπτεμβρίου από το Fox.

mertaslanfashion/instagram

Ο Orlando Martinez, ο ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση θανάτου του Jackson, αναφέρει στο ντοκιμαντέρ πως “είναι πολύ πιο πολύπλοκο από το να πούμε απλώς: ο Dr. Murray ήταν στο πλάι του όταν πέθανε”.

“Οι περιστάσεις τον οδηγούσαν στον θάνατό του εδώ και χρόνια και όλοι αυτοί οι διαφορετικοί επαγγελματίες υγείας είχαν επιτρέψει στον Michael να υπαγορεύει τους δικούς του όρους, να παίρνει τα φάρμακα που αυτός ήθελε, όταν τα ήθελε, όπου τα ήθελε. Όλα αυτά είναι η αιτία που είναι νεκρός σήμερα” τονίζει ο Martinez.

Σύμφωνα με τον  Ed Winter, βοηθό ιατροδικαστή για την κομητεία του Λος Άντζελες, ο Jackson έπαιρνε την προποφόλη σε μπουκάλια μεγέθους “Gatorade” την εποχή του θανάτου του. Η ιατρική κοινότητα, με πολλούς τρόπους, διευκόλυνε την εμμονή του με την ουσία, σύμφωνα με τον Murray, που προσθέτει πως η προποφόλη “ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσε να κοιμηθεί, ειδικά όταν ετοιμαζόταν για μια περιοδεία“.

“Δεν ήταν κάτι σπουδαίο – το χρησιμοποιούσε για δεκαετίες, του το είχαν δώσει διάφοροι γιατροί από όλο τον κόσμο… και του επέτρεψαν μερικές φορές να κάνει ενέσεις το φάρμακο”, λέει ο Murray, ο οποίος το χορηγούσε συστηματικά στον Jackson. “Μπόρεσε να προωθήσει μόνος του την προποφόλη και οι γιατροί του επέτρεψαν να το κάνει και αυτό ήταν εντάξει“.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, πέρα από το αυτοσχέδιο φάρμακο για τον ύπνο – αυτό που ο ειδικός εθισμού Dr. Drew Pinsky λέει ρητά ότι δεν είναι ούτε φάρμακο που πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αϋπνίας ούτε που βρίσκεται συνήθως έξω από ιατρικές εγκαταστάσεις – ο Jackson ήταν επίσης εθισμένος με άλλα φάρμακα σε όλη την καριέρα του.

mertaslanfashion/instagram

Ο Orlando Martinez παραδέχθηκε ότι ήταν εκπληκτικό που ο Michael Jackson δεν είχε πεθάνει νωρίτερα, λόγω της έντονης διαρκούς εξάρτησής του από αναισθητικά φάρμακα όπως η προποφόλη. Είπε στην έρευνα του ΤΜΖ: “Πιστεύω πραγματικά πως ο θάνατός του ήταν αναπόφευκτος. Ο Michael θα έπαιρνε αυτό που ήθελε. Αν του έλεγες όχι, θα έβρισκε κάποιον που θα το έκανε για εκείνον. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έπρεπε να κατηγορηθούν οι οποίοι ποτέ δεν απολογήθηκαν για τον θάνατό του“.

Όλα ξεκίνησαν το 1984 όταν υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο κεφάλι του στη διάρκεια ατυχήματος ενώ γύριζε ένα διαφημιστικό της Pepsi και του χορηγήθηκαν παυσίπονα για να αναρρώσει. Ο Jackson είχε πει πως τα φάρμακα κυρίευσαν τη ζωή του στα χρόνια που ακολούθησαν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα