Meghan Markle: Νόμιζε ότι θα γίνει η Beyoncé της Βρετανίας – Το τελεσίγραφο της βασίλισσας πριν από το Megxit
Photo by Owen Humphries - WPA Pool/Getty Images

Η Meghan Markle πίστευε ότι θα γίνει η “Beyoncé της Βρετανίας” όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Harry, προτού διαπιστώσει ότι μισούσε τους αυστηρούς κανόνες της βασιλικής ζωής, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε το εντυπωσιακό Megxit, που κλόνισε τη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με το νέο εκρηκτικό βιβλίο “Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown” του Valentine Low,* του οποίου αποσπάσματα δημοσιεύουν οι βρετανικοί Times, γνώστες της κατάστασης υποστηρίζουν ότι η Δούκισσα πίστευε ότι θα γινόταν η Beyoncé της Βρετανίας μετά τον γάμο με τον εγγονό της βασίλισσας. Αλλά απογοητεύτηκε από τα αυστηρά πρωτόκολλα και τους κανόνες της ζωής ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και άρχισε να αισθάνεται παραγκωνισμένη και παρεξηγημένη από τη “Firm”.

Tο βιβλίο, επίσης, περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα πάτησε το πόδι της κάτω σχετικά με το Megxit και έδωσε τελεσίγραφο στους Σάσεξ. “Είστε μέσα ή έξω;” φέρεται να ρώτησε στη σύνοδο κορυφής που έγινε στο Σάντρινγκχαμ όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφάσισαν το μέλλον του Harry και της Meghan.

Ο Low είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συναντήθηκαν στη λεγόμενη “σύσκεψη κορυφής του Σάντρινγκχαμ” πέντε ημέρες αφού ο Δούκας και η Δούκισσα ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για το Megxit στις 8 Ιανουαρίου 2020. Κατά τη διάρκεια των αρχικών διαβουλεύσεων, η βασίλισσα ήθελε και τα τέσσερα μέρη -βασίλισσα, πρίγκιπας, τότε, Κάρολος, πρίγκιπας William, πρίγκιπας Harry- να συνεργαστούν γρήγορα για να βρουν μια λύση.

GettyImages

Τις ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Clarence House, την τότε οικία του πρίγκιπα Κάρολου, συμπεριλαμβανομένων γραμματέων από τα τέσσερα νοικοκυριά, προτού οι συζητήσεις μεταφερθούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Simon Case, ο ιδιωτικός γραμματέας του πρίγκιπα William, συμμετείχε, επίσης, “μιλώντας και στις δύο πλευρές”, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι συνομιλίες περιελάμβαναν διάφορα πιθανά σενάρια, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ώστε ο Harry Meghan να παραμείνουν στη βασιλική οικογένεια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν οι περιπτώσεις ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ να απολαμβάνουν τις προσωπικές τους δραστηριότητες έναν μήνα κάθε έτος, ή να αναλαμβάνουν μικρό αριθμό υποχρεώσεων και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κάνοντας άλλα πράγματα.

Ως μέρος αυτών των επιλογών, θα ίσχυαν γενικοί κανόνες σχετικά με τη μη λήψη αποφάσεων για οικονομικό ή υλικό κέρδος – είτε για τους ίδιους είτε για φίλους. Πρώην μέλος των Ανακτόρων είπε: “Πιστεύω πως η Meghan νόμιζε ότι θα γίνει η Beyoncé της Βρετανίας. Το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας θα της έδινε τα προνόμια. Ωστόσο, αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι υπήρχαν τόσο πολλοί κανόνες που ήταν τόσο γελοίοι που δεν μπορούσε καν να κάνει τα πράγματα που μπορούσε να κάνει ως ιδιώτης, κάτι που είναι σκληρό”.

Αλλά κάποιος άλλος το χαρακτήρισε αδύνατο, με τους δύο κόσμους της μοναρχίας και της διασημότητας να μην μπορούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Είπαν ότι η Δούκισσα “δεν θα μπορούσε να ταιριάξει στο μοντέλο του εγαζόμενου βασιλικού μέλους με το Παλάτι να μην μπορεί να αποδεχθεί αυτό που ήθελε εκείνη να είναι”.

Getty Images

Ο Low γράφει ότι ήταν η ίδια η βασίλισσα που ένιωθε ότι εάν το ζευγάρι δεν ήταν διατεθειμένο να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, “δεν θα τους επιτρεπόταν να εκτελούν επίσημα καθήκοντα”.

“Υπήρχε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη: δεν μπορείς να είσαι μέσα και έξω”, είπε μια πηγή στον Low. “Και αν υπάρχει τέτοια σαφήνεια, είναι πολύ δύσκολο να πούμε, “γιατί δεν πάμε 10% προς αυτήν την κατεύθυνση αντί για 20%”. Αυτό σήμαινε ότι ο συμβιβασμός αποσύρθηκε από το τραπέζι των διαβουλεύσεων από τη βασίλισσα“, είπε ο συγγραφέας.

Υποστήριξε επίσης ότι το ζευγάρι αισθάνθηκε “παραγκωνισμένο και παρεξηγημένο” από το Παλάτι λόγω της “αρχικής ακαμψίας” σχετικά με το αίτημά του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα