Meghan Markle: Μιλά ανοικτά για τις αυτοκτονικές σκέψεις της όταν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας
Photo by Mike Coppola/Getty Images for 2022 Robert F. Kennedy Human Rights Ripple of Hope Gala

Απαστράπτουσα εμφανίστηκε η Meghan Markle στο Gala στο Ίδρυμα Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπου μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Harry τιμήθηκαν για τον αγώνα τους κατά του ρατσισμού.

Η Δούκισσα του Σάσεξ μάλλον έλαβε μαθήματα στυλ από την πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς το φόρεμα Louis Vuitton, που επέλεξε να φορέσει, ήταν σχεδόν ίδιο με της Kate Middleton στο Eartshot Gala στη Βοστώνη, την περασμένη εβδομάδα. H Meghan Markle επέλεξε να συνοδεύσει την εμφάνισή της με ένα ξεχωριστό κόσμημα, ένα δαχτυλίδι από ακουαμαρίνα, που κάποτε ανήκε στην αείμνηστη πριγκίπισσα Diana. Το δαχτυλίδι αυτό το είχε παραγγείλει στον Βρετανό κοσμηματοπώλη Asprey η αείμνηστη πριγκίπισσα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Ripple of Hope Gala, η Meghan Markle μίλησε για τις αυτοκτονικές σκέψεις, ενώ ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η Δούκισσα του Σάσεξ, που είχε στο πλευρό της τον πρίγκιπα Harry, είπε ότι μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον αγώνα της πέρυσι γιατί “δεν θέλω κανένας να νιώθει μόνος”.

Τόνισε πως η ψυχική υγεία μπορεί να είναι πρόβλημα “όταν δεν βλέπεις διέξοδο” και σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ένιωθαν όπως ένιωθε κι αυτή όταν εγκλωβίστηκαν στην απομόνωση στη διάρκεια των lockdown για τον COVID-19.

Όπως είπε η Meghan δεν ήταν εύκολη απόφαση να βγει να μιλήσει δημοσίως για τις αυτοκτονικές τάσεις, τις οποίες αποκάλυψε στη συνέντευξή της στην Oprah. Χαρακτήρισε την απόφασή της να το μοιραστεί κάτι σαν υποχρέωση λόγω της πλατφόρμας της. “Όταν έχεις περάσει από οτιδήποτε είναι δύσκολο και όλοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια με lockdown και COVID, που αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μια εμπειρία, την οποία μπορεί να μην την εκφράζουν. Όλοι πρέπει, όταν μπορούμε, αν νιώθουμε αρκετά γενναίοι, να μιλήσουμε ειλικρινά για την εμπειρία μας. Δίνει στους άλλους χώρο και κουράγιο να κάνουν το ίδιο, αλλά περισσότερο από αυτό να νιώθουν πραγματικά ότι δεν είσαι μόνο, γιατί πιστεύω ότι συχνά αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν νιώθεις έτσι, δεν βλέπεις διέξοδο”.

Επίσης, η Meghan είπε, ενώ ένιωθε “ντροπή” να παραδεχτεί τα συναισθήματά της – ειδικά στον σύζυγό της, ο οποίος όπως σημείωσε είχε υπέστη σοβαρή απώλεια – φοβόταν ότι αν δεν το έκανε αυτό, θα ήταν το τέλος της. “Ήξερα ότι αν δεν το έλεγα, τότε θα το έκανα. Απλά δεν ήθελα να ζω πια. Αλλά τελικά, αν νιώθεις ότι υπάρχει κάποιος άλλος που έχει μια εμπειρία, έχουν φτάσει στην άλλη πλευρά και έδωσαν παράδειγμα ανθεκτικότητας, ένα παράδειγμα του “υπάρχει αίσιο τέλος”, νομίζω ότι αυτό είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς αναζητούν εκείνες τις στιγμές”.

“Και γι’ αυτό πήρα την απόφαση να πω απλώς “αν η εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο να μην αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο ή να ξέρει ότι υπάρχει ελπίδα, τότε αξίζει κάθε δευτερόλεπτο” πρόσθεσε.

Tο ζευγάρι ήταν όλο χαμόγελα με τη Meghan να λέει ότι αυτή και ο Harry ένιωθαν ότι ήταν σε βραδινό ραντεβού στο γκαλά, με τον Harry να παραδέχεται ότι “η σύζυγός μου με εμπνέει κάθε μέρα”

Επίσης, ο Harry είπε ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να μοιράζεται τις δικές του ιστορίες, γιατί “ζούμε σε αυτόν τον κόσμο τώρα όπου η ανταλλαγή εμπειριών και η ανταλλαγή ιστοριών έχει τεράστιο αντίκτυπο“. Επεσήμανε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνει αυτό “αν είναι κάποιος σε θέση επιρροής, ηγεσίας ή σε άλλη θέση”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτός και η Meghan θέλουν να γίνουν “υποστηρικτές της θεραπείας”.

Το ζευγάρι παρευρέθη στο γκαλά, όπου τα εισιτήρια είχαν πωληθεί έως και 1 εκατ. ευρώ το καθένα, προκειμένου να τιμηθεί με βραβείο “αντιρατσισμού” από το Ίδρυμα Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου ήταν μεταξύ άλλων ο Barack Obama και η Hillary Clinton.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα