Μεγάλες εταιρείες του Hollywood θα καλύπτουν τα έξοδα ταξιδιού των εργαζομένων για αμβλώσεις
The Guardian

Η Disney, το Netflix, η Paramount, η Warner Bros. Discovery, η Sony, η Meta και πολλές μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δήλωσαν ότι θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού για υπαλλήλους που ζητούν αμβλώσεις μετά την ανατροπή της υπόθεσης Roe εναντίον Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά την απόφαση, η Disney επικοινώνησε με τους υπαλλήλους της για να τονίσει ότι αναγνωρίζει την επίπτωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και «παραμένει δεσμευμένη να παρέχει ολοκληρωμένη πρόσβαση σε ποιοτική και οικονομικά προσιτή φροντίδα» για όλους τους εργαζομένους της. Το Netflix είπε ότι προσφέρει στους υπαλλήλους και τα εξαρτώμενα μέλη τους έως και 10.000 δολάρια ως αποζημίωση ταξιδιού για διάφορα θέματα που αφορούν την υγεία, περιλαμβάνοντας και τις αμβλώσεις, ενώ η Warner Bros. Discovery ανέφερε ότι έχει επεκτείνει τα οφέλη της υγειονομικής περίθαλψης για να καλύψει τα έξοδα υπαλλήλων που πρέπει να ταξιδέψουν αλλού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ίδια γραμμή και η Paramount Global. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Bob Bakish επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού για υπαλλήλους που επιθυμούν την άμβλωση. Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα προσφέρει αποζημιώσεις για τα ταξίδια, αλλά το διατύπωσε δηλώνοντας «στο βαθμό που επιτρέπεται από τη νομοθεσία». Οι υπάλληλοι της Sony στις ΗΠΑ λαμβάνουν επίσης αποζημίωση για τα ταξίδια τους εάν απαιτείται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του σχεδίου υγείας της εταιρείας.

Η τελική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που συντάχθηκε από τον δικαστή Samuel Alito, αποκηρύσσει πλήρως την απόφαση του 1973 που εγγυήθηκε την ομοσπονδιακή συνταγματική προστασία του δικαιώματος της άμβλωσης και είχε θεσπιστεί για πρώτη φορά με την απόφαση Roe v. Wade. Το Hollywood όμως όπως φαίνεται αντεπιτίθεται.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα