Μαρίνα Βούλγαρη: Πέθανε η εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του οίκου Bulgari
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ηλικία 93 χρόνων έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Έλληνα ιδρυτή του οίκου Bulgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως τη Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ.

Στη δεκαετία του ’80 άνοιξε καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και το Παρίσι και στη συνέχεια επέλεξε, ως τόπο διαμονής, το Μονακό. Το 1996 ο Σαουδάραβας σεΐχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρεία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε, για πολλά χρόνια, να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Marina Bulgari και η πριγκίπισσα Grace στο ξενοδοχείο Paris στο Μόντε Κάρλο το 1982
Credit: marinab.com

Γνωστό το στιλ της για την τόλμη και τη διαχρονικότητα

Σύμφωνα με το βιογραφικό στον ιστότοπό της, Marina B, η Marina Bulgari θεωρείται ευρέως ως μία από τις σημαντικότερες γυναίκες στον χώρο του κοσμήματος της εποχής μας. Το περιπετειώδες και φιλόδοξο πνεύμα της την οδήγησε να εγκαταλείψει τον φημισμένο οίκο της οικογένειάς της το 1976, προκειμένου να ιδρύσει το Marina B. Αποφασισμένη και ικανή να δημιουργήσει το δικό της όνομα, τιμώντας παράλληλα το καλλιεργημένο πάθος και την ταλαντούχα κληρονομιά της οικογένειάς της, το μοναδικό στιλ της Μαρίνας έγινε παγκοσμίως γνωστό για την τόλμη και τη διαχρονικότητά του. Πλούσια, αλλά και τόσο σύγχρονη, η Marina επινόησε τις δικές της κοπές πολύτιμων λίθων, εκτός από το να επαναπροσδιορίσει πολλές άλλες. Άνοιξε με επιτυχία τον πρώτο της εκθεσιακό χώρο στη Γενεύη το 1978, ο οποίος οδήγησε σε μπουτίκ στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη και σε ένα παγκόσμιο πελατολόγιο. Το μοντέρνο όραμα και η δημιουργική υπεροχή της Marina B ενέπνευσαν μια πρώτη γενιά γυναικών που αγόραζαν κοσμήματα για τον εαυτό τους. Στο σήμερα, ο Guy Bedarida φέρνει το brand στο σωστό τώρα, με υπέροχα ταιριαστές συλλογές που συνεχίζουν να υιοθετούν την καινοτόμο αισθητική της Marina.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα