Marilyn Monroe: Πριν από 60 χρόνια “έσβησε” το αιώνιο θηλυκό – Τα 7 σενάρια για τον θάνατό της
© Prod

Ήταν 5 Αυγούστου 1962. Το μεγαλύτερο σύμβολο του σεξ στον παγκόσμιο κινηματογράφο, η θρυλική Marilyn Monroe έφευγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή στα 36 της χρόνια αφήνοντας σκοτεινό το Χόλιγουντ. Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό της, τον οποίο καλύπτει ακόμη πέπλο μυστηρίου όσον αφορά στις συνθήκες και τα αίτια.

Credit: Marilyn Monroe/Instagram

Το όνομά της ήταν Norma Jeane Mortenson. Τουλάχιστον έτσι τη δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπέικερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία: η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε σε διάφορες οικογένειες. Εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο, στα έντεκά της έμενε σε μια φίλη της μητέρας της και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκατέλειψε το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη. Κατά την περίοδο του πολέμου εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής αλεξιπτώτων. Σε ηλικία είκοσι ετών είχε πάρει ήδη διαζύγιο, σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία της wikipedia.

instagram.com/marilynmonroe

Η Marilyn ήταν μία πολύ όμορφη γυναίκα που εξέπεμπε έντονο ερωτισμό και ήξερε να σαγηνεύει τον φακό όπως ανακάλυψε πρώτος ο φωτογράφος του στρατού Ντ. Κόνοβερ. Αυτός τη μεταμόρφωσε από καστανή σε εκτυφλωτική ξανθιά και της άνοιξε τον δρόμο για την 20th Century Fox. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν ρόδινα, καθώς ξεκίνησε ως μοντέλο – κομπάρσος.

To 1949, άνεργη, άφραγκη και απελπισμένη πόζαρε γυμνή για τον pinup φωτογράφο Tom Kelley για 50 δολάρια. Η φωτογράφιση διήρκεσε δύο ώρες και η Monroe ζήτησε από τον Kelley να της υποσχεθεί ότι θα φαίνεται αγνώριστη στις φωτογραφίες. Έναν χρόνο μετά, η Monroe άρχισε να γνωρίζει την κινηματογραφική επιτυχία με δύο σημαντικούς ρόλους: αυτόν της Miss Casswell στο “All About Eve” και στο “The Asphalt Jungle” ως Angela Phinlay. Την ίδια περίοδο προκλήθηκε σκάνδαλο όταν και γνωστοποιήθηκε ότι παλιότερα είχε ποζάρει γυμνή για το περιοδικό “Playboy”.

Getty Images

Ο Hefner διέκρινε στη Monroe τη στόφα της σταρ και αγόρασε τα δικαιώματα για τις γυμνές φωτογραφίες της αντί 500 δολαρίων, τις οποίες και δημοσίευσε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού του. Επιτυχίες όπως το Monkey Business του 1952 προηγήθηκαν των κλασικών του 1953 Niagara, Gentlemen Prefer Blondes και How to Marry a Millionaire. Ήδη είχε αρχίσει η διαδρομή που την απογείωσε στον πιο φωτεινό γαλαξία, μία διαδρομή ωστόσο που όσο φωτεινή κι αν ήταν όσον αφορούσε στην καριέρα της τόσο σκοτεινή ήταν αναφορικά με την προσωπική της ζωή. Αποτυχημένοι γάμοι, καταχρήσεις, και μία σχέση με τα αδέλφια Kennedy που την οδήγησε στον θάνατο.

Οι επτά θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της

Όταν η Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το 1962, οι Αρχές έκριναν τον θάνατό της ως πιθανή αυτοκτονία. Η 36χρονη σταρ είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και κατάχρησης ουσιών και το σώμα της περιβαλλόταν από χάπια. Ωστόσο, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της δεν έχουν σταματήσει από τότε. Βρέθηκε νεκρή στις 3:45 π.μ., ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. 

H Marilyn με τον Joe DiMaggio

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ρόλο που έπαιξε η σχέση της με τους αδελφούς Kennedy και την ανάμιξη της CIA. Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο, κατηγόρησε ευθέως το Χόλιγουντ και τους Kennedy, ενώ ο τρίτος, ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. “Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκρής υπήρχαν 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον”, απεφάνθησαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών.

Wikimedia Commons

Oι Kennedy πίσω από τον θάνατό της

Η υποτιθέμενη σχέση της Monroe με την οικογένεια Kennedy επηρεάζει σχεδόν όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της. Φημολογήθηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον πρόεδρο John F. Kennedy. Αλλά αργότερα φήμες ισχυρίστηκαν ότι είχε σχέση και με τον μικρότερο αδερφό του JFK, τον Γενικό Εισαγγελέα Robert Kennedy. Η μία θεωρία θέλει τον Robert Kennedy να τη σκότωσε για να μην αποκαλυφθεί η σχέση τους. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, πράγματι η σταρ είχε σχέση με τον αδελφό του τότε προέδρου των ΗΠΑ αλλά δέθηκε υπερβολικά μαζί του και αυτός τη δολοφόνησε για να προστατεύσει την καριέρα του.

Τη σκότωσε ο Robert Kennedy επειδή γνώριζε πολλά

Η θεωρία αυτή προωθήθηκε από τον δημοσιογράφο Anthony Scaduto στο βιβλίο του το 1975 “Who Killed Marilyn Monroe”. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η Monroe κρατούσε ημερολόγιο με ενοχοποιητικές πληροφορίες που άκουσε από τους Kennedy και ο Robert Kennedy τη σκότωσε όταν το έμαθε.

Δεν τη σκότωσε ο Robert Kennedy, αλλά αυτός σκηνοθέτησε τον θάνατό της να φαίνεται σαν αυτοκτονία

Ο δημοσιογράφος των ταμπλόιντ Anthony Summers διατύπωσε αυτήν την περίπλοκη θεωρία στο βιβλίο του «Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe» το 1985. Ο Anthony Summers ισχυρίστηκε πρώτα ότι μετά τη διακοπή της σχέσης τους από τον Robert Kennedy, η Μonroe απείλησε να τη δημοσιοποιήσει. Υποτίθεται ότι ο Κennedy και ο τότε γαμπρός του Peter Lawford προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση της παράνομης σχέσης παροτρύνοντας την αυξανόμενη εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο Summers ισχυρίζεται ότι η Monroe πήρε κατά λάθος υπερβολική δόση, αλλά πέθανε στον δρόμο για το νοσοκομείο, έτσι ο Lawford, ο Kennedy και ο διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover σκηνοθέτησαν τον θάνατό της ως αυτοκτονία.

Τη σκότωσε η CIA για να βλάψει τους Kennedy

Στο βιβλίο “Victim: The Secret Tapes of Marilyn Monroe” ο Matthew Smith υποστηρίζει ότι η CIA ήξερε ότι η Monroe και ο Robert Kennedy είχαν σχέση και τη σκότωσε για να εκδικηθεί τους Kennedy για την καταστροφική εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων.

Tη σκότωσε η Μαφία για να πληγώσει τους Kennedy

To βιβλίο “Double Cross” υποστηρίζει ότι η Monroe δολοφονήθηκε με τις διαταγές του αφεντικού της Μαφίας του Σικάγο Sam Giancana. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η Monroe δολοφονήθηκε ώστε να υποχρεωθεί ο Robert Kennedy να υποχωρήσει στη σταυροφορία του κατά της Μαφίας.

Ήταν συγκάλυψη από τους γιατρούς της

Ο Donald Spoto ισχυρίστηκε στο βιβλίο του “Marilyn Monroe: The Biography” το 1993 ότι ο θάνατός της ήταν τυχαία υπερβολική δόση που συνέβη επειδή η Monroe είπε ψέματα στους δύο γιατρούς της σχετικά με την ποσότητα φαρμάκων που της είχαν συνταγογραφηθεί. Φοβούμενοι τις πιθανές συνέπειες, οι γιατροί σκηνοθέτησαν τον θάνατο της Monroe ως αυτοκτονία με τη βοήθεια της οικονόμου της.

Επρόκειτο να αποκαλύψει την αλήθεια για τα UFO

Και ένα ακραίο σενάριο, ο δρ. Steven Greer, που αποτέλεσε το θέμα του ντοκιμαντέρ “Unacknowledged”, ισχυρίζεται ότι η Monroe σκοτώθηκε από την κυβέρνηση επειδή απειλούσε να διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες για εξωγήινους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα