Marilyn Monroe: Όταν η δακρυσμένη εικόνα της έκανε τον γύρο του κόσμου – Συντετριμμένη μετά το διαζύγιο με τον DiMaggio
instagram/loreleileesdream

6 Οκτωβρίου 1954. Η Marilyn Monroe βγήκε από το σπίτι στο North Palm Drive στο Μπέβερλι Χιλς, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ανακοινώνοντας το διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, Joe DiMaggio. Αιτία, η “ψυχική σκληρότητα”.

Ο θρυλικός παίκτης του μπέιζμπολ δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην περσόνα της “θεάς του σεξ” που ήταν η Marilyn, αλλά προφανώς δεν ένιωσε ποτέ άνετα με το ότι εκείνη επιδείκνυε αυτή την εικόνα. Άλλωστε, ο ίδιος είχε παραδεθχεί ότι είχε μανία με τον έλεγχο. Ούτε ο DiMaggio ούτε η Monroe θα μπορούσαν ποτέ να είναι ικανοποιημένοι σε έναν γάμο στον οποίο κυριαρχούσαν δύο τέτοιες διαφορετικές προσωπικότητες.

Tι έγραφε το LIFE για το διαζύγιό τους

Σχετικά με το διαζύγιό τους, τον Οκτώβριο του 1954, το LIFE έγραφε: “Ακόμη και για το Χόλιγουντ, όπου τα θλιβερό τέλος για τις πραγματικές ιστορίες αγάπης έρχονται με σχεδόν ασύγκριτη βιασύνη, αυτό το τέλος έμοιαζε απότομο. Ήταν μόλις τον περασμένο Ιανουάριο που οι δημοσιογράφοι στοιβάζονταν στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, περιμένοντας τον Joe DiMaggio και τη Marilyn Monroe να βγουν ως νιόπαντροι. Εννιά μήνες μετά πάλι συνωστίζονταν, αυτή τη φορά έξω από το σπίτι του DiMaggio στο Μπέβρλι Χιλς, περιμένοντας τον Joe και τη Marilyn να βγουν ως φρεσκοχωρισμένοι.

Κανείς δεν εξεπλάγη όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε. Έβγαιναν εδώ και δύο χρόνια. Κανείς δεν αμφέβαλε για την αγάπη τους, χαμογελούσαν ευτυχισμένοι στη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Και σχεδόν κανείς δεν εξεπλάγη όταν χώρισαν. Η σύγκρουση στις καριέρες τους έμοιαζε αναπόφευκτη“.

Καθώς η ταινία “Blonde” μοιάζει με γροθιά στο στομάχι, παρουσιάζοντας την εικόνα της Marilyn όταν έσβηναν οι κάμερες που τη λάτρεψαν, οι φωτογραφίες του ινδάλματος του κινηματογράφου να βγαίνει από το σπίτι για να ανακοινώσει το διαζύγιο σπαράζοντας στο κλάμα, είναι πραγματικά ένα χαστούκι και δείχνει ακριβώς όλο τον πόνο και τη θλίψη που κουβαλούσε το είδωλο του σινεμά όλα τα χρόνια της ζωής του, έως και τον θάνατό της λίγα χρόνια μετά.

Η Marilyn Monroe και ο θρύλος του μπέιζμπολ, Joe DiMaggio, παντρεύτηκαν το 1954 (δεύτερος γάμος και για τους δύο) και πήραν διαζύγιο εννέα μήνες μετά. Αυτή η ένωση έμοιαζε καταδικασμένη από την αρχή και ίσως το τέλος ήταν εύκολο να προβλεφθεί. Αλλά ακόμη και αν ο γάμος δεν ήταν ευτυχισμένος για κανέναν από τους δυο τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχε γνήσια στοργή και στην αρχή και στο τέλος.

Βασικά, μετά το διαζύγιο της Monroe από τον τρίτο της σύζυγο, τον θρυλικό θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller, το 1961, ο DiMaggio επέστρεψε στη ζωή της και απελπισμένα προσπάθησε να φέρει λίγη σταθερότητα και ηρεμία σε μία ύπαρξη που έμοιαζε να να χάνει επικίνδυνα τον έλεγχο. Προσπάθησε να την απομακρύνει από ανθρώπους που, στο μυαλό του, δεν ήταν τίποτα άλλο από μπελάς (περιλαμβανομένων και των αδελφών Kennedy όπως φαίνεται) και μάλιστα, της έκανε πρόταση γάμου ώστε να τον παντρευτεί ξανά. Είναι φοβερή η σκέψη ότι η αν Marilyn είχε λίγο περισσότερο χρόνο, ίσως ο DiMaggio να μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που θα την τραβούσε από το χείλος της κατάθλιψης, των νακρωτικών, των καταστροφικών σχέσεων με παντρεμένους άντρες. Με άλλα λόγια, ίσως αυτός να τής είχε σώσει τη ζωή.

Αλλά ενάμιση χρόνο μετά το διαζύγιο από τον Miller, η Marilyn πέθανε στα 36 της χρόνια. Ο DiMaggio, όπως φαίνεται, δεν κατάφερε να την προστατεύσει από τα μονοπάτια όπου την οδήγησαν οι δαίμονές της. Ήταν γύρω στα 40 του χρόνια όταν η Marilyn πέθανε στις 5 Αυγούστου 1962, αλλά δεν παντρεύτηκε ξανά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα