Μαριάννα Λάτση: Στα εγκαίνια της νέας θεατρικής σκηνής «Νίκου Κούρκουλου» με τα παιδιά του αξέχαστου ηθοποιού

Αφιερωμένο στον σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Κούρκουλο είναι το Δημοτικό θέατρο της Αργυρούπολης, το οποίο μετονομάστηκε σε «Σκηνή Νίκου Κούρκουλου». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, παρουσία της Μαριάννας Λάτση και των παιδιών του μεγάλου ηθοποιού.

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος τίμησε την σύζυγο του Νίκου Κούρκουλου, Μαριάννα Λάτση και τα παιδιά του για την προσφορά τους στον πολιτισμό. Για την επιλογή του ονόματος του Νίκου Κούρκουλου, ο κ. Κωνσταντάτος τόνισε ότι «σκεφτήκαμε πολλά ονόματα, όμως καταλήξαμε στο συγκεκριμένο γιατί πρόκειται για μια σημαντική θεατρική μορφή του τόπου μας και για έναν σπουδαίο ηθοποιό, αλλά και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές».

Παρών και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Σήμερα είναι και μία μέρα συγκίνησης καθώς θυμόμαστε  όλοι και τιμάμε έναν εμβληματικό ηθοποιό τον Νίκο Κούρκουλο, ο οποίος αγάπησε και υπηρέτησε τον πολιτισμό με  αυταπάρνηση και αφοσίωση. Τον ευχαριστούμε όπως ευχαριστούμε και τη σύζυγο του Μαριάννα Λάτση η οποία πάντα με διακριτικό τρόπο συμβάλλει και βοηθά τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο”.

Η συγκίνηση των παρευρισκομένων ήταν διπλή, γιατί την «Σκηνή Νίκος Κούρκουλος» κοσμεί και ένα ιστορικό κειμήλιο, που προέρχεται από τη Σμύρνη. Πρόκειται για σειρά καθισμάτων, που υπήρχε από το 1875 στο Κολλέγιο Pierce της μικρασιατικής πόλης. Τα καθίσματα αυτά διασώθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη συνέχεια, είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα μαζί με άλλα αντικείμενα, όταν το 1935 το Κολλέγιο λειτουργούσε πλέον στο Ελληνικό. Και μπορεί το 1965 να μετεγκαταστάθηκε το Pierce στην Αγία Παρασκευή, όπου λειτουργεί έως και σήμερα, όμως η σειρά των καθισμάτων παρέμεινε στο κτίριο του Ελληνικού, όπου στεγάστηκε τότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας και ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα