Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος): Το Ευχαριστώ στη δική του Χ… αστεριά!

Μία συγκινητική εκδήλωση πραγματοποίησε και φέτος το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την παρουσία οικογενειών και παιδιών ευχής εθελοντών, δωρητών, γιατρών και φίλων του Οργανισμού. Στη χώρα μας, κατάφερε να εκπληρώσει το περασμένο έτος, 298 ευχές παιδιών με σοβαρή ασθένεια, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της λειτουργίας του.

Make – A – Wish Ελλάδος / Βραδιά του Ευχαριστώ 2023

298 οικογένειες έκαναν “restart” μετά το “pause” που τους επέβαλλε η ασθένεια. Στην Βραδιά του Ευχαριστώ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα ΤΡΙΑΝΤΗ, μοιράστηκαν την “X…αστεριά” που ακολουθεί την παύση και το restart.

Πλήθος γονέων και παιδιών μίλησαν για τις δικές τους ιστορίες και έδωσαν μία «νότα»… ΑΣΤΕΡΩΝ!

Την καθιερωμένη ετήσια Βραδιά του Ευχαριστώ του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) άνοιξαν μαμάδες και μπαμπάδες με τα παιδιά τους, τραγουδώντας «Το τυχερό μου αστέρι». Οι γονείς αφιέρωσαν συμβολικά τους στίχους στα παιδιά, είτε αυτά βρίσκονταν στη σκηνή, είτε … ψηλά στον ουρανό, με την βοήθεια της Γεωργίας Αβασκαντήρα, του Γιώργου Χρανιώτη και της Ντορέττας Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια, η Αμάντα, η Ελευθερία, η Μαρία, η Όλγα, η Ραφαέλα, η Σόφη, η Τόνια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης, συνέθεσαν μαζί το «ταξίδι της ευχής», με κορύφωση το γράμμα του Λυμπέρη που απηύθυνε στη νεράιδα του μετά την εκπλήρωση της ευχής του.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η μικρή Λίλιαν με την οικογένειά της. Η μικρούλα τραγουδοποιός, έγραψε ένα τραγούδι ειδικά αφιερωμένο στις νεράιδες της και ο μπαμπάς ανέλαβε τη μελοποίηση!

Σε μία πολύ συγκινητική και συνάμα τρυφερή εκμυστήρευση προχώρησε η Ματίνα Κυριάκου, καθώς τόνισε ότι ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά και ενώ ο Αλέξανδρος δεν είναι πια κοντά μας, το δωμάτιο που του ετοίμασε το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, είναι ακόμα άθικτο όπως την ημέρα της ευχής του…

Τέλος, η Νεφέλη, παιδί ευχής, συνόδευσε τη Γενική Διευθύντρια του οργανισμού στο κλείσιμο της βραδιάς με τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης και ο Ηλίας Καμπακάκης, με την εθελοντική του συμμετοχή χάρισε ένα χαρούμενο και ρυθμικό φινάλε!

Οι καλεσμένοι διασκέδασαν με τους VOX the Acapella Group που τραγούδησαν και ενθουσίασαν, παιδιά και ενήλικες!

Την “X…αστεριά” του Οργανισμού τίμησαν με την παρουσία τους και άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων, εργαζόμενοι και εθελοντές άλλων συλλόγων ήταν όλοι εκεί και τους απονεμήθηκε το μεγαλύτερο μετάλλιο! Αυτό των “#WishMaker – Committed to health caring”.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι λαμπεροί επώνυμοι “#WishMakers, όπως η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, η booker μοντέλων Έλενα Χριστοπούλου, οι οποίοι εμπλέκονται στο έργο του Οργανισμού γιατί είτε έχουν εκπληρώσει ευχή παιδιού που τους θαυμάζει, είτε έχουν δράσει ως δωρητές, είτε έχουν βοηθήσει εθελοντικά σε ευχή ή σε δράση του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η μεγάλη δωρεά που ανακοίνωσε επί σκηνής η μεγάλη χορηγός του Οργανισμού, Δήμητρα Κατσαφάδου, για την υιοθεσία 10 ευχών παιδιών μας.

Τι είναι το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από την ίδρυσή του έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.100 ευχές, 298 εκ των οποίων εκπληρώθηκαν το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Οργανισμού, επισκεφθείτε το www.makeawish.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα