Liz Truss: Η συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ 48 ώρες πριν από τον θάνατό της – Τι αποκαλύπτει για τις 49 ημέρες πρωθυπουργίας
Credit: Andrew Parsons / No10 Downing St

Η Liz Truss πρόκειται να αποκαλύψει την ιστορία πίσω από τις 49 ημέρες της πρωθυπουργίας της σε ένα βιβλίο όπου αποδεικνύει ότι οι πολιτικές της φιλοδοξίες παραμένουν αμείωτες.

Η πρώην πρωθυπουργός θα ξαναζήσει τις ταραχώδεις ημέρες της θητείας της στο βιβλίο “Ten Years To Save The West”, στο οποίο θα υποστηρίξει ότι οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν αιχμαλωτιστεί από την ίδια “αριστερή ορθοδοξία” την οποία κατηγορεί για την καταστροφή της κυβέρνησής της.

Το βιβλίο, που αναμένεται να εκδοθεί την άνοιξη, θα περιλαμβάνει επίσης μια περιγραφή της συνάντησής της με τη βασίλισσα Ελισάβετ λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη Mail on Sunday, στην επέτειο της ανάδειξής της σε πρωθυπουργό, η Truss μοιράζεται τις ειλικρινείς σκέψεις της για τη θητεία της στην Downing Street – και παραδέχεται ότι ακόμη “παλεύει να υπολογίσει τι συνέβη.”

Δυσκολεύομαι να υπολογίσω τι συνέβη. Ιδιαίτερα αυτό που συνέβη στη βασίλισσα. Ήταν εξαιρετικό και συνέβη επίσης την περίοδο που ήμουν υπουργός Εξωτερικών με τον πρώτο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος να ξεκινά νωρίτερα εκείνο το έτος, οπότε το 2022 ήταν ένα εξαιρετικό τρενάκι του τρόμου, εξαιρετικό. Ολόκληρη η περίοδος από το 2010 και μετά, υπήρξαν πολλές στιγμές τσιμπήστε με” επεσήμανε η Truss.

Μιλώντας στο GB News με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου της βασίλισσας και αφηγούμενη την περίοδο που ακολούθησε, η Truss θυμήθηκε ότι ο βασιλιάς ήταν “πολύ, πολύ αποφασιστικός” όταν του μίλησε στο τηλέφωνο την ημέρα που πέθανε η μητέρα του και άρχισε η βασιλεία του.

Μάλιστα, η αείμνηστη βασίλισσα είπε στην πρώην πρωθυπουργό Liz Truss ότι “θα ξανασυναντηθούν σύντομα” κατά την τελευταία επίσημη συνάντησή τους πριν από τον θάνατό της. Η Truss μίλησε για την τελευταία της συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Μπαλμόραλ μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της.

Μιλώντας στο GB News με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου της αείμνηστης βασίλισσας και αφηγούμενη την περίοδο που ακολούθησε, η κ. Truss θυμήθηκε ότι ο βασιλιάς ήταν “πολύ, πολύ αποφασιστικός” όταν του μίλησε στο τηλέφωνο την ημέρα που πέθανε η μητέρα του και άρχισε η βασιλεία του.

Η αείμνηστη βασίλισσα είχε υποδεχθεί την πρώην πρωθυπουργό στο σπίτι της στα σκωτσέζικα Highlands στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 για να τη διορίσει πρωθυπουργό, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να το πράξει.

Η πολιτικός περιέγραψε την 96χρονη ηγεμόνα ως εμφανιζόμενη “εύθραυστη”, αλλά δήλωσε ότι ήταν “σε πνευματική εγρήγορση”, “απολύτως ενήμερη” για τη διαδικασία και διαβεβαίωσε την Truss ότι θα συναντηθούν ξανά σύντομα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα