Leah Remini: Μήνυση κατά της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για παρενόχληση και δυσφήμηση
Credit: Leah Remini/Instagram

Η Leah Remini κινείται νομικά εναντίον της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας.

Δέκα χρόνια μετά την προβεβλημένη αποχώρησή της από την Εκκλησία, η Remini μηνύει το ίδρυμα για υποτιθέμενη “αστική παρενόχληση, παρενόχληση, δυσφήμηση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, σκόπιμη παρέμβαση σε μελλοντικό οικονομικό πλεονέκτημα“, σύμφωνα με την αγωγή που περιήλθε στην κατοχή του PEOPLE.

Στην αγωγή της, η 53χρονη ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας, David Miscavige, και οι οπαδοί του “ανέλαβαν μια εκστρατεία για να καταστρέψουν” τη ζωή της, χαρακτηρίζοντας τις υποτιθέμενες ενέργειές τους “μία από τις πιο συντονισμένες και κακόβουλες επιθέσεις τους.”

“Τα τελευταία δέκα χρόνια, η κυρία Remini έχει καταδιωχθεί, παρακολουθείται, παρενοχλείται, απειλείται, εκφοβίζεται και επιπλέον έχει πέσει θύμα σκόπιμων κακόβουλων και απατηλών φημών μέσω εκατοντάδων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχονται και συντονίζονται από τη Σαηεντολογία και υπάρχουν μόνο για να εκφοβίζουν και να διαδίδουν παραπληροφόρηση“, αναφέρεται στην καταγγελία. “Οι εναγόμενοι έχουν προκαλέσει στην κυρία Remini σημαντική και συνεχιζόμενη οικονομική ζημία και την έχουν αναγκάσει να υπομείνει μια νέα αλλά ποτέ φυσιολογική ζωή στην οποία η παρακολούθηση, η κακοποίηση και τα ψέματα της Σαηεντολογίας είναι το τιμωρητικό, αναπόφευκτο, καθημερινό κόστος της άσκησης του δικαιώματος της Πρώτης Τροπολογίας και του ηθικού καθήκοντος να μιλήσει για τη συμπεριφορά της Σαηεντολογίας.”

Ένας εκπρόσωπος της Σαηεντολογίας είχε δηλώσει στο PEOPLE το 2017 για την κριτική της Remini στην Εκκλησία: “Η Leah Remini είναι αυτή που επιτίθεται. Όλο το αντι-Σαηεντολογικό της σόου ήταν σενάριο και χορογραφία της ίδιας, που έβαλε τον εαυτό της στο δράμα της ως “θύμα”, ώστε να μπορεί να εξαργυρώσει την ψεύτικη αφήγησή της, ενώ παράλληλα καταφέρεται εναντίον των φίλων της και εκείνων που τη βοήθησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.”

Η Remini ανέβασε αντίγραφο της μήνυσής της κατά της Σαηεντολογίας στον λογαριασμό της στο Instagram και συνόδευσε την ανάρτησή της με ένα μακροσκελές μήνυμα όπου αιτιολογεί την απόφασή της να αναλάβει νομική δράση: “Ήθελα να μοιραστώ κάποια σημαντικά νέα. Έπειτα από 17 χρόνια παρενόχλησης, εκφοβισμού, επιτήρησης και δυσφήμησης, υποβάλλω μήνυση κατά της Σαηεντολογίας και του David Miscavige. Ενώ η υποστήριξη των θυμάτων της Σαηεντολογίας έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή και την καριέρα μου, ο τελικός στόχος της Σαηεντολογίας να με φιμώσει δεν έχει επιτευχθεί. Ενώ αυτή η αγωγή αφορά το τι μου έχει κάνει η Σαηεντολογία, είμαι ένας από τους χιλιάδες στόχους της Σαηεντολογίας τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Οι άνθρωποι που μοιράζονται ό,τι έχουν βιώσει στη Σαηεντολογία, και όσοι λένε τις ιστορίες τους και τις υποστηρίζουν, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να το κάνουν χωρίς να φοβούνται αντίποινα από μια αίρεση με φοροαπαλλαγή και δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Τύπος έχει το δικαίωμα να αναφέρει για τη Σαηεντολογία χωρίς να αντιμετωπίσει μια περίπλοκη επιχείρηση πληροφοριών από τη Σαηεντολογία για να καταστρέψει την προσωπική τους ζωή και την καριέρα τους. Οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν το δικαίωμα να ερευνούν εγκλήματα στη Σαηεντολογία χωρίς φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Τα παιδιά, οι μητέρες, οι πατέρες, οι θείες και οι θείοι έχουν το δικαίωμα να ζητούν ελέγχους ευημερίας στα μέλη της οικογένειάς τους χωρίς να φοβούνται μια επιχείρηση που θα ενεργοποιηθεί εναντίον τους από τη Σαηεντολογία για κάτι τέτοιο.

Όσοι ασχολούνται με την ψυχαγωγία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λένε αστεία και ιστορίες χωρίς να αντιμετωπίσουν μια επέμβαση από τη Σαηεντολογία που χρησιμοποιεί τους πόρους της στο Χόλιγουντ για να καταστρέψει τη ζωή και την καριέρα τους. Με αυτήν τη μήνυση, ελπίζω να προστατεύσω τα δικαιώματα που παρέχονται σε αυτούς και σε εμένα από το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών να λέμε την αλήθεια και να αναφέρουμε τα γεγονότα για τη Σαηεντολογία χωρίς φόβο για μοχθηρή και εκδικητική τιμωρία, από τα οποία οι περισσότεροι δεν έχουν τρόπο να αντισταθούν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα