Κορονοϊός: Ποιοι θα κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Γυναίκα έγκυος εμβολιάζεται
Credit: 123RF

Ενώ αναμένονται τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κορονοϊού στη χώρα μας, παραμένουν τα ερωτηματικά σε ποιους απευθύνονται καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συγκεκριμένα σκεάσματα καλύπτουν τα στελέχη 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον.  

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε ότι «οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να κάνουν απευθείας το επικαιροποιημένο εμβόλιο γιατί πρόκειται για αναμνηστική δόση. Χρειάζεται να εμβολιάζονται κανονικά από την αρχή. Είτε θα λάβουν τις δύο αρχικές δόσεις, είτε το μονοδοσικό της Johnson & Johnson».

Την ίδια ώρα, παρέπεμψε στην έκτακτη ενημέρωση της Επιτροπής Εμβολιασμού που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να ξεκαθαριστεί το θέμα.

«Από τις οδηγίες που θα δοθούν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αυτοί που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι οι άνω των 60, αυτοί που έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες, οι ομάδες οι ευαίσθητες όπως τις ξέρουμε όλοι» τόνισε η κα. Παγώνη.

Διευκρίνισε εκ νέου ότι «οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου, δεν θα χρειαστεί για την ώρα να κάνουν και το καινούριο».

Όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, η κα. Παγώνη ανέφερε ότι «πρέπει να κάνουν και την τέταρτη, δίχως να περιμένουν το καινούριο εμβόλιο που θα έρθει τον Δεκέμβριο».

Σε ό,τι αφορά τους νοσήσαντες, που είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επισήμανε πως δεν θα προχωρήσουν στην τέταρτη δόση, αλλά θα κάνουν απευθείας το επικαιροποιημένο, τέσσερις μήνες μετά από την ανάρρωσή τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα