Keith Reid: Πέθανε ο στιχουργός των Procol Harum στα 76 του
Credit: Procol Harum/Instagram

Πέθανε στα 76 του χρόνια ο στιχουργός των θρυλικών Procol Harum, Keith Reid.

To συγκρότημα επιβεβαίωσε τον θάνατο του “απαράμιλλου” στιχουργού σε μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, μνημονεύοντάς τον ως κάποιον που “έγραψε τους στίχους σχεδόν όλων των τραγουδιών των Procol Harum” και του οποίου “οι στίχοι ήταν μοναδικοί και βοήθησαν στη διαμόρφωση της μουσικής που δημιούργησε το συγκρότημα.”

“Οι ευφάνταστες, σουρεαλιστικές και πολυεπίπεδες λέξεις του ήταν χαρά για τους οπαδούς των Procol και η πολυπλοκότητά τους ήταν μια ισχυρή προσθήκη στον κατάλογο των Procol Harum. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του”, προστίθεται στην ανακοίνωση του βρετανικού ροκ συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μια δήλωση που δόθηκε από το συγκρότημα στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης Sunset Blvd. Records, ο Reid λάμβανε θεραπεία για τον καρκίνο “τα τελευταία δύο χρόνια” και “πέθανε ξαφνικά” σε νοσοκομείο του Λονδίνου την περασμένη Πέμπτη.

Αν και δεν ήταν μουσικός στο συγκρότημα, ο Reid το δημιούργησε μαζί με τον frontman Gary Brooker, ο οποίος πέθανε επίσης από καρκίνο σε ηλικία 76 ετών στις 19 Φεβρουαρίου 2022. Μετά την προσθήκη του μπασίστα Alan Cartwright, του κιθαρίστα Mick Grabham, του ντράμερ B.J. Wilson και του Chris Copping, το συγκρότημα κυκλοφόρησε 13 άλμπουμ πριν διαλυθεί το 1977.

Ενώ επανασυνδέθηκαν ως νέα εκδοχή το 1991 και ηχογράφησαν και περιόδευσαν έως το 2019, σύμφωνα με το Rolling Stone, το πιο αναγνωρισμένο single του συγκροτήματος ήρθε το 1967 με το κομμάτι “A Whiter Shade of Pale”.

Το κομμάτι που συνυπογράφουν οι Reid και Brooker, εισήχθη στο Grammy Hall of Fame το 1998 και ανακηρύχθηκε το 2009 από το BBC ως το τραγούδι που παίζεται περισσότερο σε δημόσιους χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 75 χρόνια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα