Kate Middleton: Αυτή είναι η αιτία που δεν συνόδευσε τον William στο Μπαλμόραλ για τις τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ
Kate Middleton και Βασίλισσα Elizabeth
Photo by Phil Noble - WPA Pool/Getty Images

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ ολα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευδαν στο Μπαλμόραλ για να βρεθούν στο προσκεφάλι της βασίλισσας ΕλισάβετKate Middleton έμεινε σπίτι. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν συνόδευσε τον σύζυγό της για να είναι παρούσα στις τελευταίες στιγμές της αείμνηστης βασίλισσας.

Τώρα, ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Kate Middleton δεν ταξίδεψε στη Σκωτία με τον πρίγκιπα William την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του βασιλικού βιογράφου Robert Hardman, The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy (κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου), που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail της Παρασκευής, ο συγγραφέας γράφει για τα γεγονότα σχετικά με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Καθώς ο William, 41 ετών, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ, αφού οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι “ανησυχούν” για την υγεία της, η μέλλουσα πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέλεξε να μείνει στο σπίτι στο Ουίνδσορ με τα παιδιά της, τον πρίγκιπα George, την πριγκίπισσα Charlotte και τον πρίγκιπα Louis.

Ήταν η αρχή μιας νέας περιόδου σε ένα νέο σχολείο για τα τρία αδέλφια και η Kate αποφάσισε ότι ο ένας γονέας θα έπρεπε να είναι με τα παιδιά σε μια τόσο σημαντική ημέρα, σύμφωνα με το απόσπασμα.

Το 2022, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ζητήθηκε από τη Meghan Markle να μείνει πίσω ενώ ο πρίγκιπας Harry έκανε το ταξίδι του στη Σκωτία, με την αντίληψη ότι και η Kate αποκλείστηκε για παρόμοιους λόγους. Όμως, σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Hardman, η Kate πήρε η ίδια την απόφαση.

Ήταν περισσότερο από τύχη παρά από κρίση, αλλά αυτό έκανε πολύ πιο εύκολο να πει στον Harry ότι θα ερχόταν μόνος του“, λέει ένας βασιλικός σύμβουλος στο νέο βιβλίο.

Πώς περιέγραψε ο Harry τον “αποκλεισμό” της Meghan από το Μπαλμόραλ

Ο Harry αφηγήθηκε την ημέρα που πέθανε η γιαγιά του στα απομνημονεύματά του, Spare, που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Harry και η Meghan βρίσκονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο με προγραμματισμένη εμφάνιση σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο. Δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του που έλεγε ότι “η υγεία της γιαγιάς είχε πάρει μια στροφή”.

Ο Harry έγραψε: “Βρισκόταν στο Μπαλμόραλ, φυσικά. Αυτές οι όμορφες, μελαγχολικές μέρες του τέλους του καλοκαιριού. Έκλεισε το τηλέφωνο -είχε πολλά άλλα τηλεφωνήματα να κάνει- και έστειλα αμέσως μήνυμα στον Willy για να τον ρωτήσω αν θα πετούσαν εκείνος και η Kate. Αν ναι, πότε; Και πώς; Καμία απάντηση. Η Meg και εγώ κοιτάξαμε τις επιλογές πτήσεων”.

“Τότε ήρθε ένα άλλο τηλεφώνημα από τον πατέρα”, συνέχισε ο δούκας του Σάσεξ. “Είπε ότι είμαι ευπρόσδεκτος στο Μπαλμόραλ, αλλά δεν ήθελε… αυτήν. Άρχισε να εκθέτει τον λόγο του, ο οποίος ήταν ανούσιος και ασεβής, και δεν το δέχτηκα. Μην ξαναμιλήσεις ποτέ για τη γυναίκα μου με αυτόν τον τρόπο”.

Τραύλισε, απολογούμενος, λέγοντας ότι απλώς δεν ήθελε πολύ κόσμο γύρω του. Καμία άλλη σύζυγος δεν θα ερχόταν, η Kate δεν θα ερχόταν, είπε, επομένως η Meg δεν θα έπρεπε”, συνεχίζει το κείμενο. “Τότε αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόταν να πεις”.

Ο πρίγκιπας Harry ναύλωσε πτήση μόνος του και η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε γνωστή δημοσίως ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της Daily Mail από το βιβλίο The Making of a King, ένα μέλος του προσωπικού του παλατιού αναφέρει ότι ο Κάρολος προσπαθούσε επειγόντως να έρθει σε επαφή με τον Harry.

“Υπήρξαν επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του, αλλά δεν περνούσαν κλήσεις επειδή ο Harry βρισκόταν στον αέρα”, λέει ο αξιωματούχος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα