Jane Birkin: Στο φως οι λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές της – Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της στο Παρίσι
Credit: Marcus Brandt/dpa (Photo by Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images)

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τραγικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της Jane Birkin.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 76 ετών, πέθανε την πρώτη νύχτα που έμεινε μόνη της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Λέγεται ότι προσπαθούσε να ανακτήσει την ανεξαρτησία της, ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Η γεννημένη στο Λονδίνο 76χρονη σταρ, η οποία ζούσε στη Γαλλία, έδινε “σκληρή μάχη” κατά της ασθένειας, αλλά ήθελε να επιστρέψει σε μια κανονική ζωή και όχι να περιβάλλεται όλη μέρα από ανθρώπους που είχαν αναλάβει τη φροντίδα της. Το πτώμα της βρέθηκε από έναν από αυτούς στο σπίτι της στο Παρίσι την Κυριακή, αφού είχε εκφράσει την επιθυμία της να περάσει μόνη της το βράδυ του Σαββάτου.

Η Birkin, επίσης, είχε δηλώσει ότι ήθελε να αρχίσει και πάλι να παίζει και ανυπομονούσε για την επόμενη εμφάνισή της στην αίθουσα συναυλιών Olympia της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, διαρρήκτες προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι της αείμνηστης σταρ, όπως δήλωσε πηγή της παρισινής αστυνομίας στο BFMTV.

Ένας παιδικός φίλος που βρισκόταν στο σπίτι, ανέφερε φωνές πίσω από την πόρτα, ενώ η αστυνομία που έφθασε στο σημείο σημείωσε ζημιές στην είσοδο του σπιτιού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά της την Τετάρτη αναφέρεται: “Η Jane Birkin απεβίωσε έπειτα από 16 χρόνια σκληρής μάχης με την ασθένεια. Από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2021, η οικογένειά της και οι υπέροχοι άνθρωποι που τη φρόντιζαν ήταν δίπλα της μέρα και νύχτα. Εδώ και λίγες ημέρες περπατούσε και πάλι και είχε κίνητρο να επαναπρογραμματίσει την εμφάνισή της στο Olympia. Το πρώτο βράδυ που έμεινε μόνη της αποδείχθηκε ότι ήταν το τελευταίο της. Το είχε αποφασίσει.”

Η δήλωση, η οποία επιβεβαίωσε τον θάνατο από “φυσικά αίτια”, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον μάνατζερ της Birkin, Olivier Gluzman, εκ μέρους των θυγατέρων της, Charlotte Gainsbourg, 51 ετών, και Lou Doillon, 40 ετών.

Η Birkin είχε περιγράψει τη λευχαιμία της – με την οποία διαγνώστηκε το 1998 – ως “όχι πολύ επώδυνο καρκίνο“, αλλά τον Μάιο ακύρωσε μια σειρά συναυλιών όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Είχε δηλώσει τότε: “Ήμουν πάντα αισιόδοξη και συνειδητοποιώ ότι χρειάζομαι ακόμη λίγο χρόνο για να μπορέσω να ξαναβγώ στη σκηνή και να βρεθώ κοντά σας.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα