Jada Pinkett Smith: Μίλησε με τη μητέρα της Rio που αυτοκτόνησε, λόγω του buylling που δεχόταν για την αλωπεκία της

Όσοι δεν γνώριζαν ότι η Jada Pinkett Smith είχε το πρόβλημα της αλωπεκίας, σίγουρα το έμαθαν στη φετινή βραδιά των Όσκαρ, μετά το περίφημο χαστούκι που έριξε ο Will Smith, ο σύζυγός της, στον Chris Rock, τον κωμικό και παρουσιαστή της βραδιάς Όσκαρ.

Ο λόγος που εξόργισε τον Will Smith ήταν ένα αστείο του Rock που ο Smith το θεώρησε αγενές προς το πρόσωπο της συζύγου του και του προβλήματός της.

Με αφορμή τη δική της ταλαιπωρία, όπως είναι φυσικό η ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη. Δεν μπορούσε λοιπόν παρά να συγκινηθεί από την ιστορία του κοριτσιού, της Rio, που ήταν μόνο 12 ετών, και επειδή ταλαιπωρείτο από αλωπεκίαση και δεν άντεξε το bullying που δεχόταν, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Την ιστορία της κόρης της αφηγήθηκε στη Jada η ίδια η μητέρα της μικρής στο talk show, Red Table Talk.

H κόρη της, Riο, όπως ανέφερε η μητέρα της, άρχισε να χάνει τα μαλλιά της με τις χούφτες στην αρχή της πανδημίας. Διαγνώστηκε με αυτοάνοσο, που της προκάλεσε ένα είδος αλωπεκίας που οδήγησε στην απώλεια μαλλιών στο κορίτσι. Θυμάται η μητέρα της…

Δοκίμασε κρέμες και ενέσεις, αλλά τίποτα από αυτά δεν τη βοήθησαν. Όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία, της πήραμε μια όμορφη περούκα, της άρεσε και εκείνης αρκετά. Αλλά λίγες εβδομάδες μετά, άρχισε να μας λέει: “Δεν θέλω να την ξαναφορέσω, δεν έχει νόημα”.

Οι συμμαθητές της στο σχολείο άρχισαν να την παρενοχλούν. Την αποκαλούσαν τυφλοπόντικα, εξωγήινο και έτσι όταν έφτανε η ώρα να πάει σχολείο ένοιωθε αφόρητη πίεση. Οι ώρες στο σχολείο ήταν εφιαλτικές. Φορούσε καπέλο και όταν το έβγαζε δεχόταν πειράγματα του τύπου φόρεσε το καπέλο σου γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε τη γυαλάδα από το κεφάλι σουΆλλα παιδιά έριχναν σφαλιάρες στους διαδρόμους

Η Rio αυτοκτόνησε στις 14 Μαρτίου του 2022.

Εκείνο το πρωί μού φάνηκε παράξενο που η λάμπα του δωματίου της ήταν ακόμα αναμμένη. Δεν την είδα πουθενά. Άρχισα να τη φωνάζω αλλά δεν απάντησε και φώναξα ξανά. Έτρεξα στο δωμάτιό της και τη βρήκα κρεμασμένη με ένα τζιν παντελόνι» θυμάται η μητέρα της, ξεσπώντας σε κλάματα.”

Σε εκείνο το σημείο η Jada Pinkett Smith λύγισε και εκείνη και άρχισε να κλαίει. Η ηθοποιός αμέσως μετά σχολίασε ότι η τραγική ιστορία της Rio αποτελεί ένα παράδειγμα του γιατί «πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει πόσο απελπιστική είναι αυτή η κατάσταση».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα