Ισπανία: Βρέθηκε πίνακας του Francis Bacon, αξίας 5 εκατ. ευρώ, που είχε κλαπεί πριν από εννέα χρόνια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομία της Μαδρίτης ανακάλυψε πορτρέτο του Francis Bacon, αξίας 5 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν ένα από τα πέντε έργα του διάσημου καλλιτέχνη που εκλάπησαν από το σπίτι του τραπεζίτη που απεικονιζόταν στον πίνακα, πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Οι πίνακες, η συνολική αξία των οποίων έχει υπολογιστεί στα 25 εκατ. ευρώ, εκλάπησαν το 2015 έπειτα από διάρρηξη στο σπίτι του José Capelo, ενός Ισπανού τραπεζίτη και στενού φίλου του Bacon, ο οποίος πόζαρε για τον ζωγράφο, στη Μαδρίτη.

Τρεις από τους πίνακες βρέθηκαν το 2017 και η Policía Nacional ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένας τέταρτος, που χρονολογείται από το 1989, Study for Portrait of José Capelo, είχε ανακτηθεί.

Οι έρευνές μας οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων στη Μαδρίτη τον Φεβρουάριο που είχαν παραλάβει κλοπιμαία, δύο από τους κλεμμένους πίνακες”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συλλήψεων και άλλων αστυνομικών ενεργειών, ένας από τους πίνακες που αγνοείτο, βρέθηκε σε ένα ακίνητο στη Μαδρίτη“. Η Policía Nacional δήλωσε ότι 16 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την κλοπή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρεται να ευθύνονται για τη διάρρηξη πριν από εννέα χρόνια. Είπε επίσης ότι επικεντρώνει τις έρευνές της σε Ισπανούς πολίτες με διασυνδέσεις με εγκληματικές ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η έρευνα θα παραμείνει ανοιχτή καθώς προσπαθούμε να ανακτήσουμε τον τελευταίο πίνακα και να συλλάβουμε όσους τον έχουν στην κατοχή τους”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα