Ιράν: Πέθανε ο “πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο” – Είχε να πλυθεί περισσότερα από 50 χρόνια
twitter

Ένας 94χρονος άνδρας από το Ιράν, που θεωρείτο ο “πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο” επειδή παρέμενε άπλυτος για δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως μετέδωσαν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Amou Haji, ο οποίος δεν είχε κάνει μπάνιο για περισσότερο από μισό αιώνα, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Dejgah στο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ο Haji είχε επιλέξει να αποφεύγει το μπάνιο από τον φόβο ότι θα αρρώσταινε.

Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες, οι χωρικοί, “μπουχτισμένοι από τη βρωμιά του, τον πήγαν σε ένα μπάνιο για να πλυθεί“, όπως ανεφερε ένας τοπικός αξιωματούχος στα κρατικά Μέσα του Ιράν.

Ο Haji είχε απέχθεια στο σαπούνι και το νερό. Είπε ότι μισούσε ακόμη και τη σκέψη του μπάνιου. Ο Ιρανός είχε επιλέξει να μην πλένεται για περισσότερο από εξήντα χρόνια επειδή πίστευε ότι το να είναι καθαρός θα τον έκανε να αρρωστήσει. Ο άνδρας είχε πει ότι είχε επιλέξει αυτόν τον εκκεντρικό τρόπο ζωής αφού βίωσε συναισθηματικές αναποδιές στα νιάτα του. Από τότε απομονώθηκε.

Εκτός από την καθαριότητα, ο Haji είχε επίσης αποστροφή στα φρέσκα τρόφιμα και ποτά. Το αγαπημένο του φαγητό ήταν το σάπιο χοιρινό και έπινε νερό από σκουριασμένο δοχείο λαδιού.

Ο Haji είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο χωριό Dejgah στην επαρχία Fars στο νότιο Ιράν. Οι ντόπιοι που ανησυχούσαν γι’ αυτόν, του είχαν φτιάξει μια παράγκα από τούβλα για να ζει, όταν είδαν ότι κοιμόταν σε μια τρύπα στο έδαφος. Σστον Amou Haji άρεσε να καπνίζει περιττώματα ζώων σε μια παλιά πίπα, παρά τον καπνό.

twitter

Το 2013 δημιουργήθηκε μια ταινία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο “The Strange Life of Amou Haji”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα