Ιωάννα Παλιοσπύρου: Κατάλαβα τι μου έχει συμβεί έξι μήνες μετά
Credit: Ιωάννα Παλιοσπύρου/Instagram

H Iωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega και μίλησε για τον Γολγοθά που βιώνει από τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

“Ένας πολυεγκαυματίας έχει να περάσει έναν Γολγοθά. Υπάρχει μία πορεία αποκατάστασης, η οποία είναι πολύ μεγάλη, πολλών ετών και πολυδάπανη. Εγώ βρίσκομαι στον δεύτερο χρόνο και κάτι της αποκατάστασής μου, έχω δει τα βήματα και ξέρω τα υπόλοιπα. Εκτός από τα χειρουργεία, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, υπάρχει μία σειρά διαδικασιών που ο εγκαυματίας πρέπει να τηρεί όταν επιστρέψει στο σπίτι του καθημερινά και τα πρώτα πέντε χρόνια είναι εντατικά. Στη συνέχεια μειώνονται, αλλά μας ακολουθούν εφ’ όρου ζωής. Είναι σημαντικά τα πρώτα πέντε χρόνια για την εξέλιξη των ουλών και των μοσχευμάτων” επεσήμανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως υπογράμμισε, “είμαι περίπου στα μισά της διαδικασίας, έχω να κάνω χειρουργεία σημαντικά. Είχα βάλει ένα στοπ, γιατί περιμέναμε να συμπληρωθούν δύο χρόνια από την επίθεση, γιατί στα δύο χρόνια το χημικό έγκαυμα ηρεμεί… Αυτή η στιγμή είναι ένα κομβικό σημείο στην πορεία της αποκατάστασής μου“.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη σχετικά με την υλοποίηση του Μητρώου Εγκαυματιών.

Η πρώτη μας συνάντηση με τον υπουργό ήταν έναν χρόνο πριν… Επειδή εγώ δεν θεωρώ ότι αξίζω παραπάνω από τον οποιονδήποτε εγκαυματία και θεωρώ ότι αυτό που γινόταν ήταν πολύ άδικο και λάθος. Έφτασα στο σημείο να νιώθω ενοχές και ντροπή, γιατί είτε θέλω είτε δεν θέλω η επίθεση πήρε έκταση. Επισκέπτομαι συχνά τους εγκαυματίες. Θεώρησα ότι πρέπει να κάνω κάτι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα… Για μένα, προσωπικά, η αγάπη του κόσμου ήταν σημαντική. Διαφορετικά μπορεί να ήμουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με κατάθλιψη και να κοιτάζω το ταβάνι”.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξομολογήθηκε ακόμη ότι “κατάλαβα τι μου έχει συμβεί έξι μήνες μετά. Κάθε μέρα η γιατρός μου προσπαθούσε να μου εξηγήσει… Εγώ χρειαζόμουν να μιλήσω με έναν άλλον εγκαυματία να μου εξηγήσει και να μπορέσω να καταλάβω. Οι εγκαυματίες έχουμε μία αλληλοκατανόηση μεταξύ μας“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα