Η Angelina Jolie στις γυναίκες του Ιράν: Είμαστε μαζί σας
Photo by Michael Loccisano/Getty Images

H Angelina Jolie θέλει ο πλανήτης να στρέψει την προσοχή του στο Ιράν και στις γυναίκες που πραγματοποιούν τη δική τους εξέγερση.

Στη χώρα διοργανώνονται μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini, η οποία φέρεται να δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό μετά τη σύλληψή της από την “αστυνομία ηθών” επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα μαλλιά της.

Η κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Χολιγουντιανή σταρ, πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών και με έντονες ευαισθησίες. Η Angelina Jolie κατέφυγε στα social media όπου ανέβασε σειρά φωτογραφιών από τους δρόμους του Ιράν ως φόρο τιμής στις “γενναίες” γυναίκες της χώρας, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας κόβουν τα μαλλιά τους ή καίνε τα χιτζάμπ τους.

Σεβασμός στις γενναίες, μαχήτριες και ατρόμητες γυναίκες του Ιράν”, γράφει η Jolie και συνεχίζει: “Όλες αυτές που έχουν επιβιώσει και αντιστέκονται για δεκαετίες, αυτές βγαίνουν στους δρόμους σήμερα, και η Mahsa Amini και όλες οι νεαρές Ιρανές σαν αυτήν. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία για να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία ή απειλές. Προς τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα