Halyna Hutchins: H στιγμή που η οπλουργός της “Rust” οδηγείται στη φυλακή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας
Halyna Hutchins
Credit: Halyna Hutchins/Instagram

Με ψυχραιμία φάνηκε να δέχεται την ετυμηγορία η οπλουργός της ταινίας “Rust” του Alec Baldwin που την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η Hannah Gutierrez-Reed δεν φάνηκε να συγκινείται ιδιαίτερα καθώς οδηγήθηκε κατευθείαν στη φυλακή, αφού κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας της ταινίας Halyna Hutchins, από πυροβολισμούς.

Οι ένορκοι έκριναν ότι η Hannah Gutierrez-Reed επέτρεψε από αμέλεια να μπει μια αληθινή σφαίρα στο όπλο στο πλατό της ταινίας, με το οποίο ο Baldwin πυροβόλησε κατά λάθος τη Halyna.

Έπειτα από δύο ώρες διαβουλεύσεων στο δικαστήριο της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, οι ένορκοι έκριναν την Gutierrez-Reed ένοχη για την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας, αλλά την αθώωσαν για την κατηγορία της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων. Αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

Η Gutierrez-Reed, 26 ετών, έβγαλε τα κοσμήματά της και παρέδωσε το τηλέφωνό της καθώς την έπαιρναν από το δικαστήριο. Καθώς την έβγαζαν έξω για να ξεκινήσει η ποινή της, η μητέρα της εθεάθη να κλαίει και να βάζει το κεφάλι της στα χέρια της.

Η οικογένεια της Hutchins εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ετυμηγορία και δήλωσε ότι “προσβλέπει” στο να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι για τον θάνατό της. Μια προφανής αναφορά στον Baldwin που αντιμετωπίζει δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον Ιούλιο.

O 65χρονος ηθοποιός θα δικαστεί στο ίδιο δικαστήριο και αντιμετωπίζει την ίδια πιθανή ποινή σε περίπτωση καταδίκης. “Οι γονείς της Halyna και η αδελφή της ήθελαν πάντα να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το θάνατο της Halyna” δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας Gloria Allred και John Carpenter.

Σήμερα ήταν η πρώτη δίκη και καταδίκη στο πλαίσιο της διαδικασίας της ποινικής δικαιοσύνης. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι ένορκοι, με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία, έκριναν τη Hannah Gutierrez-Reed ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας για τη συμμετοχή της στην αφαίρεση της ζωής της Halyna. Προσβλέπουμε στο να συνεχίσει το σύστημα δικαιοσύνης να διασφαλίζει ότι όλοι οι υπόλοιποι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Halyna θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους”.

O Baldwin κατηγορήθηκε αρχικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα του απαγγέλθηκαν εκ νέου κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα