Γονείς σπάνε αβγά στα κεφάλια των μωρών τους: Η νέα αρρωστημένη τάση στο Tik Tok που προκαλεί αντιδράσεις
Credit: 123RF

Αν δεν σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν κάνεις! Για να φτιάξεις ωστόσο μια viral ομελέτα, τι πρέπει ακριβώς να κάνεις; Υπάρχουν γονείς στο διαδίκτυο που δέχονται πυρά για την (απερίσκεπτη) απόφασή τους να συμμετάσχουν σε ένα αποκρουστικό social media trend, να βιντεοσκοπούν την αντίδραση των παιδιών τους καθώς τους σπάνε αβγά στα κεφάλι!

Τα βίντεο της πρόσφατης αυτής πρόκλησης «egg crack challenge» συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok.
Στο πλαίσιο της κακόγουστης αυτής φάρσας, ο γονέας καλεί το παιδί στην κουζίνα προκειμένου να μαγειρέψουν μαζί ομελέτα ή ό,τι άλλο έδεσμα περιλαμβάνει αβγά, μόνο για να τα σπάσουν στο κεφάλι τους και να ξεσπάσουν σε γέλια από την εκάστοτε αντίδραση του ανυποψίαστου θύματός τους.

Ανησυχία και οργή προκαλούν πολλά βίντεο στα οποία το ανήλικο παιδί ξεσπά σε κλάματα, άλλα εμφανίζονται σαστισμένα ενώ τα λίγο μεγαλύτερα στην ηλικία γελούν μαζί με τους γονείς τους.

Ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις στα social media ποικίλουν με αυτούς που βρίσκουν αυτή τη νέα τάση διασκεδαστική και με την πλειοψηφία να εξαπολύει μύδρους.

«Κακόμοιρο παιδί, μοιάζει πληγωμένο και μπερδεμένο», γράφει ένας. Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα σχόλια: «Καημένο. Έμοιαζε να ανυπομονεί να μαγειρέψει μαζί με τη μαμά του», «Όταν βλέπω τέτοια βίντεο σκέφτομαι ‘είναι οι γονείς τόσο βαριεστημένοι και απελπισμένοι για τέτοιες προκλήσεις;’. Έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να ανεβάζουν post στο διαδίκτυο γιατί έτσι θεωρούν πως αποτελούν μέρος του κόσμου μας;»,

«… για τα likes και τα views, τώρα το 2023 σπάμε αβγά στα κεφάλια των παιδιών μας με την ελπίδα ότι θα καταγράψουμε μια διασκεδαστική αντίδραση που μπορούμε να δημοσιεύσουμε στο διαδίκτυο για να διασκεδάσουμε αγνώστους;», διερωτάται ένας άλλος χρήστης.

Αυτό πάντως δεν είναι το πρώτο διαδικτυακό trend που αποτελεί μια μορφή κακοποίησης.
Κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19 το 2020, γονείς προσποιούνταν ότι άλειφαν περιττώματα στα παιδιά τους τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ξεσπούσαν σε κλάματα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα