Giorgio Armani Operations: Yπό δικαστική διαχείριση η εταιρεία
Το λογότυπο σε μαγαζί Giorgio Armani
Credit: Giorgio Armani

Η εταιρεία Giorgio Armani Operations, η οποία σχεδιάζει ενδύματα και αξεσουάρ, ετέθη υπό προσωρινή δικαστική διαχείρηση, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση ελήφθη έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων και των καραμπινιέρων, η οποία αφορά στην ανάθεση εργολαβιών σε εταιρείες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και φέρονται να χρησιμοποίησαν εργαζομένους, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.it, η κίνηση συνδέεται με ποινική έρευνα από τους εισαγγελείς Paolo Storari και Luisa Baima Bollone και την επιθεώρηση εργασίας της αστυνομίας Carabinieri για φερόμενη εκμετάλλευση εργαζομένων.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για προληπτικό και όχι «τιμωρητικό» μέτρο. Πρακτικά, για διάστημα ενός έτους, το δικαστήριο θα ορίσει έναν ειδικό ο οποίος θα πλαισιώσει τη διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την έρευνα, η Giorgio Armani Operations “δεν κατάφερε να περιορίσει και να αποτρέψει φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης” διότι “δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, προς εξακρίβωση των συνθηκών απασχόλησης και της τεχνικής ικανότητας των εταιρειών που ανέλαβαν τις εργολαβίες διευκολύνοντας, λόγω αμέλειας, άτομα που φέρονται να ευθύνονται για φαινόμενα οργανωμένης εκμετάλλευσης εργαζομένων”.

H έρευνα αφορά, μεταξύ των άλλων, την παραγωγή μέρους της φετινής συλλογής ενδυμάτων και αξεσουάρ

Όπως μεταδίδει το Ansa.it, η υποτιθέμενη εκμετάλλευση αφορά εργασίες που ανατέθηκαν με υπεργολαβία και εκτελέστηκαν σε υποτιθέμενα παράνομα εργοστάσια με τη χρησιμοποίηση Κινέζων πολιτών που απασχολούνται παράνομα. Οι ερευνητές είπαν ακόμη ότι το σύστημα αυτό επέτρεψε τη μείωση του κόστους παραγωγής, μη καταβάλλοντας άμεσους φόρους, ασφαλιστικές και κοινωνικές εισφορές, μη τηρώντας τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και μη τηρώντας τις υποχρεώσεις της εθνικής συλλογικής σύμβασης του κλάδου για αμοιβές, ώρες εργασίας, διαλείμματα και αμειβόμενες αργίες.

Η διαταγή με την οποία η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να εργάζονται με “εξαντλητικό” ρυθμό για πάνω από 14 ώρες την ημέρα, αμείβονταν με μόλις δύο-τρία ευρώ την ώρα και βρίσκονταν σε “εξευτελιστικές συνθήκες διαμονής”.

Ο όμιλος Armani δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε πάντα μέτρα ελέγχου και πρόληψης για την ελαχιστοποίηση των καταχρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι με απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η εταιρεία Giorgio Armani Operations -υπεύθυνη για τον σχεδιασμό ενδυμάτων και αξεσουάρ- ετέθη σε δικαστική διαχείριση, σε επίσημη ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη ιταλική εταιρεία υπογραμμίζει:

Λάβαμε γνώση του προληπτικού μέτρου που ελήφθη από το δικαστήριο του Μιλάνου, σε ό,τι αφορά την εταιρία Giorgio Armani Operations. H εταιρία εφαρμόζει ανέκαθεν μέτρα ελέγχου και πρόληψης με στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο παραβιάσεις του νόμου στην αλυσίδα παροχής προϊόντων. Η Giorgio Armani Operations θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, ώστε να ξακαθαρίσει την θέση της ως προς την όλη αυτή υπόθεση”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα