George Michael: Οι σκοτεινές όψεις της ζωής του – Ένα βιβλίο αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του
Samir Hussein/Getty

Σε λίγες ημέρες έρχεται η στιγμή που εκατομμύρια θαυμαστές του George Michael περίμεναν χρόνια: η εξουσιοδοτημένη ταινία για τη ζωή του, την οποία αφηγείται ο ίδιος ο αείμνηστος καλλιτέχνης.

Το George Michael Freedom Uncut υποσχέται στους θαυμαστές ώρες από ανέκδοτο υλικό και συνεντεύξεις με φίλους του θρυλικού καλλιτέχνη, όπως οι Elton John, Ricky Gervais και Kate Moss. Η ταινία, η οποία περιγράφεται ως το “ονειρεμένο πρότζεκτ” του Μichael και ένα “αφιέρωμα σημειολογικό και συγκινητικό”, είχε τεθεί σε αναμονή αφού ο George Michael πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων το 2016, σε ηλικία 53 χρόνων.

Τώρα σηματοδοτεί αυτό που ένα άτομο της παραγωγής αποκαλεί “τελεία και παύλα σε χρόνια κουτσομπολιών”. Όλοι εκτός από τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του σπουδαίου καλλιτέχνη θα συμφωνήσουν ότι η ταινία προσφέρει μια μάλλον μερική άποψη του τραγουδιστή, που πούλησε 130 εκατομμύρια δίσκους αλλά έζησε μια ταραγμένη ζωή.

Δύο εβδομάδες μετά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους στις 22 Ιουνίου, μία εξαντλητική βιογραφία διά χειρός του αξιοσέβαστου James Gavin θα παρουσιάσει μία διαφορετική εικόνα του τραγουδιστή των Wham! και superstar. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, ο George ήταν μια βασανισμένη ψυχή που πέρασε δεκαετίες να βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στη δίνη του εθισμού στα ναρκωτικά και στην άθλια σεξουαλική δραστηριότητα που του προκάλεσε τάσεις αυτοκτονίας. Και παράλληλα, προσπαθούσε να κρύψει τη σεξουαλικότητά του από τον υπόλοιπο κόσμο.

JACK TAYLOR/GETTY IMAGES

Ο Gavin μίλησε με περισσότερους από 200 φίλους και γνωστούς για να γράψει το “George Michael: A Life”. Μεταξύ αυτών απεικονίζουν τον superstar ως έναν συναισθηματικά ευαίσθητο άνδρα, σακατεμένο από την ανασφάλειά του, ο οποίος παρά τον θαυμασμό που λάμβανε, στράφηκε εναντίον όλων όσοι τον αγαπούσαν, συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη του στους Wham!, Andrew Ridgeley.

Τελικά, καταλήγει ο συγγραφέας, ο George πέθανε σαν μία “θλιβερή, μοναχική και διαλυμένη φιγούρα”. Ένας από τους πιο λαμπερούς άνδρες στη μουσική βιομηχανία πέθανε σαν ερημίτης, τρώγοντας junk food και έχοντας άνδρες πληρωμένους συνοδούς στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο. Έβλεπε ατελείωτες ώρα τα επεισόδια της αγαπημένης του σαπουνόπερας “Coronation Street”, ενώ παράλληλα έτρωγε παγωτό Haagen-Daz, με τη δημιουργικότητά του να χάνεται και την πλούσια φωνή του να καταστρέφεται από τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα.

Κι ενώ η ταινία εστιάζει στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, όταν ο George ήταν στο απώγειό του, και ιδιαίτερα με το πρωτοποριακό βίντεο για το Freedom! ’90 με τα supermodel Kate Moss, Naomi Campbell και Cindy Crawford, το βιβλίο ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές γωνίες της ζωής του καλλιτέχνη. Ασχολείται με καυστικό τρόπο με τον πατέρα του George Michael, τον Jack, έναν σκληρό Ελληνοκύπριο μετανάστη στη Βρετανία, ο οποίος είναι ακόμη εν ζωή και ο οποίος, σύμφωνα με τους φίλους, δεν αποδέχθηκε ποτέ τη σεξουαλικότητα του γιου του.

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης τη θεωρία ότι ο George μπορεί να μην πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 2016 από καρδιακή ανεπάρκεια, όπως αναφερόταν πάντα, αλλά μπορεί να αυτοκτόνησε την προηγούμενη μέρα, την επέτειο του θανάτου της αγαπημένης του μητέρας Lesley. Το βιβλίο υποστηρίζει πως πολλοί φίλοι πιστεύουν το σενάριο της υπερβολικής δόσης, ωστόσο ο θάνατος αποδόθηκε στον κακό τρόπο ζωής του και η τοξικολογική έκθεση δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, πέθανε από προβλήματα καρδιάς και ήπατος και ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.

Photo by Geoffrey Swaine/Shutterstock

Επίσης, σύμφωνα με τον Gavin, ο τεράστιος εγωισμός του Michael οδήγησε σε μία πικρή διαμάχη με τον συνεργάτη του στους Wham! Andrew Ridgeley,φίλο του από την ηλικία των 12 ετών, αφού ο George επαναδιαπραγματεύτηκε τα διακιώματα για την επιτυχία τους Careless Whisper, για να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο. Το τραγούδι το είχε γράψει ο George όταν ήταν 17 χρόνων, αποδόθηκε η δημιουργία του και στους δύο άνδρες προκειμένου να δώσει στον Andrew κάποια οικονομική ασφάλεια.

Ένας φίλος λέει στον συγγραφέα ότι ο George θα έκλεινε ολόκληρο το εστιατόριο για να δειπνήσει επειδή ήταν παρανοϊκός με την ιδιωτικότητά του. Ακόμη και όταν το συγκρότημα διαλύθηκε και απέκτησε παγκόσμια φήμη, βασανιζόταν ζώντας ένα ψέμα .Ερωτεύτηκε για πρώτη φορά στα 27, με τον Βραζιλιάνο στυλίστα, Anselmo Feleppa. Κι ενώ ερωτήματα για τη σεξουαλικότητά του εγείρονταν στον Τύπο, εκείνος συνέχιζε να αρνείται τις επιλογές του, προκαλώντας αντιπαραθέσεις με ανοικτά gay καλλιτέχνες όπως ο Elton John και ο Boy George.

O George Michael λέγεται πως συνετρίβη όταν το 1993, δύο χρόνια που βίωνε τον έρωτα της ζωής του, ο Anselmo διεγνώσθη με AIDS και επέστρεψε στο Ρίο. Τότε επειδή φοβήθηκε τη δημοσιότητα, δεν ταξίδεψε μαζί του για να βρεθεί στο πλευρό του ετοιμοθάνατου αγαπημένου του και αυτό φέρεται να τον στοίχειωνε μέχρι τη μέρα που έφυγε από τη ζωή. Ήταν όμως ο θάνατος του αγαπημένου του, σύμφωνα με το βιβλίο, που τον έπεισε να αποκαλύψει στους γονείς του τη σεξουαλικότητά του και έτσι τους έγραψε μία τετρασέλιδη επιστολή. Η αποκάλυψη ήρθε σαν βόμβα: “Για τον πατέρα του ήταν χτύπημα, ήταν σαν να τον χτύπησε ένας τόνος τούβλα” είπε ένας φίλος του εκλιπόντος καλλιτέχνη. Μετά τον θάνατο του Anselmo, η χρήση ναρκωτικών ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Getty

Το 1996 γνωρίστηκε με τον Τεξανό σχεδιαστή Kenny Goss σ’ ένα σπα και είχαν ανοικτή σχέση για 13 χρόνια. Το 1997 πέθανε η πολυαγαπημένη μητέρα του αφού διεγνώσθη με καρκίνο του δέρματος. Οι φίλοι του είπαν ότι αυτός δεν συνήλθε ποτέ από τον χαμό της. Το 1998 αποκαλύφθηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος αφού αναζητούσε σεξ σε δημόσια τουαλέτα στο Μπέβερλι Χιλς, περίπου δύο μίλια μακριά από το σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το βιβλίο, από τότε άρχισε η κατρακύλα. Ο George άρχισε να στηρίζεται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών για να καταπραΰνει τα συναισθήματά του, καταναλώνοντάς τα από το λεπτό που ξυπνούσε μέχρι τη στιγμή που λιποθυμούσε. Τα σπίτια του σε Λονδίνο και Λος Άντζελες έγιναν σκηνικά ακολασίας. “Τα πάρτι του είχαν δωρεάν σεξ και δωρεάν ναρκωτικά, πολλά και από τα δύο”, θυμάται ένας φίλος. Συνελήφθη πολλές φορές για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Πολλές φορές φεύγοντας από το σπίτι, πήγαινε στη Hampstead Heath, αναζητώντας για σεξ. Μάλιστα, έλεγε σ’ έναν φίλο: “Οι περισσότεροι άνδρες δεν θα πουν το μυστικό σου επειδή έχουν κι αυτοί τα δικά τους”.

Αnadolu Agency

Προς το τέλος της ζωής του, ο άνθρωπος που κάποτε γοήτευε δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές σε sold out συναυλίες πλέον “ζούσε σε μια ομίχλη”. Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα