Gaetano Pesce: Πέθανε ο Ιταλός αρχιτέκτονας και πρωτοπόρος στον σχεδιασμό
Gaetano Pesce
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ηλικία 84 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Gaetano Pesce, ο Ιταλός αρχιτέκτονας και πρωτοπόρος στον σχεδιασμό του 20ού αιώνα.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησαν οι συνεργάτες του με ανακοίνωσή τους στον λογαριασμό του στούντιό του στο Instagram. “Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του οραματιστή δημιουργού Gaetano Pesce. ⁠Κατά τη διάρκεια έξι δεκαετιών, ο Gaetano έφερε επανάσταση στους κόσμους της τέχνης, του ντιζάιν, της αρχιτεκτονικής και των οριακών χώρων μεταξύ αυτών των κατηγοριών. Η πρωτοτυπία και το νεύρο του δεν είχαν όμοιό του.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ο Gaetano παρέμεινε θετικός, εύθυμος και πάντα περίεργος. Αφήνει πίσω του τα παιδιά του, την οικογένειά του και όλους όσοι τον λάτρευαν. Η μοναδικότητα, η δημιουργικότητα και το ιδιαίτερο μήνυμά του ζουν μέσα από την τέχνη του” σημειώνεται στη λιτή ανακοίνωση.

Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1939 στη Λα Σπέτσια και μεγάλωσε στην Πάντοβα και τη Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του, εργάστηκε ως αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και βιομηχανικός σχεδιαστής. Η οπτική του θεωρείται ευρεία και ανθρωπιστική και το έργο του χαρακτηρίζεται από μια εφευρετική χρήση χρώματος και υλικών, επιβεβαιώνοντας συνδέσεις μεταξύ του ατόμου και της κοινωνίας, μέσω της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού για την επανεκτίμηση της σύγχρονης ζωής στα μέσα του 20ού αιώνα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα