Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός στην Ελλάδα για ύποπτο κρούσμα

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αξιολογούν το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων. Πρόκειται για 29χρονο τουρίστα που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η με επίσημη ανακοίνωση,  πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Ο 29χρονος άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων. Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτήρισαν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων.

Ήδη οργανώθηκε η διακομιδή του άνδρα από το ΕΚΑΒ με όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, σε ειδική κάψουλα (όπως τα κρούσματα Covid19) για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Άγγλος τουρίστας θα αξιολογηθεί λεπτομερώς από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου αναμένεται  να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή αν  πρόκειται για κάτι άλλο.  Σε ειδική κάψουλα μεταφέρθηκε και η σύντροφος του 29χρονου, η οποία ωστόσο δεν παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα