Εύα Καϊλή: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση

Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για την υπόθεση Qatar Gate.

Η Εύα Καϊλη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Χάρεν στις 14 Απριλίου 2023 και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης. Ο Βέλγος δικαστής που διερευνά την υπόθεση διαφθοράς, αποφάσισε σήμερα να την απαλλάξει από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει η ευρωβουλευτής μετά την αποφυλάκισή της και φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, είχε επισημάνει ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.

Οι συνήγοροί της είχαν δηλώσει στο POLITICO, στις αρχές Μαΐου ότι η Εύα Καϊλή θα επιχειρήσει σύντομα να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό της, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ως ευρωβουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον ανακριτή της έρευνας, Μισέλ Κλεζ, όπως ανακοινώθηκε στις 9 Μαΐου.

Πηγή: enikos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα