Eurovision 2023: Σε ποια χώρα θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού
PHOTO: EBU / CORINNE CUMMING

Η Μεγάλη Βρετανία, που κατετάγη δεύτερη, θα αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision το 2023, καθώς η νικήτρια Ουκρανία σπαράσσεται ακόμη από τον πόλεμο.

EBU / ANDRES PUTTING
EBU / ANDRES PUTTING

Οι πιθανές πόλεις που θα φιλοξενήσουν τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού είναι το Μάντσεστερ και η Γλασκώβη, αφού οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η Eurovision δεν μπορεί να γίνει στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας. Παραδοσιακά, ο νικητής της διοργάνωσης είναι αυτός που η χώρα του φιλοξενεί την επόμενη χρονιά τον Διαγωνισμό, με την Ιταλία να είναι η εφετινή διοργανώτρια μετά τη νίκη των Maneskin το 2021.

EBU / ANDRES PUTTING

Η EBU σημείωσε ότι αφού εξέτασε τα ζητήματα της ασφάλειας στη χώρα, στην οποία μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία, δεν υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί εκεί. Αντιθέτως, η EBU είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το BBC αν θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός στη Βρετανία αφού ο Sam Ryder κατετάγη δεύτερος φέτος.

Το BBC απάντησε ότι και φυσικά θα συζητούσε τη φιλοξενία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τη διοργάνωση ο δεύτερος. Αυτό πυροδότησε φήμες ότι το Μάντσεστερ ή η Γλασκώβη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη Eurovision με την Πρωθυπουργό της Σκωτίας Nicola Sturgeon να προτείνει και χώρο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ωστόσο, καθώς το BBC θα φιλοξενήσει την εκδήλωση, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πιο κοντά στη βάση του στο MediaCityUK στο Μάντσεστερ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα