Eurovision 2023: Νικήτρια η Σουηδία – Στην 12η θέση η Κύπρος με τον Andrew Lambrou
Credit:Loreen/Instagram

Μεγάλη νικήτρια στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision 2023 είναι η Σουηδία καθώς επιτροπές και κοινό της έδωσαν την πρώτη θέση με 583 ψήφους.

Από την αρχή ήταν αδιαμφισβήτητο φαβορί καθώς τα γραφεία στοιχημάτων της έδιναν την πρώτη θέση εδώ και μήνες.

H τραγουδίστρια της Σουηδίας Loreen, επέστρεψε την σκηνή της Eurovision 11 χρόνια μετά τη νίκη της το 2012 με το “Euphoria”.  Αυτή τη φορά τραγούδησε το κομμάτι «Tattoo», το οποίο αποδείχθηκε τελικά το απόλυτο φαβορί για τον φετινό διαγωνισμό.

Η Σουηδία και η Loreen ξεσήκωσε το Liverpool Arena αλλά και το ελληνικό Twitter, το οποίο την αποθέωσε με όσα έγραψε.

Εκείνος που κυριολεκτικά κατέκτησε σκηνή και θαυμαστές ήταν ο 34χρονος Ιταλός που επέστρεψε στη Eurovision μετά από 10 χρόνια.  Ο γοητευτικός Marco Mengoni, είχε πάρει ξανά μέρος το 2013 με το κομμάτι “L’essenziale” κατακτώντας την έβδομη θέση, ενώ έχει κερδίσει και τον Διαγωνισμό του San Remo.

Η φωνή του αλλά και η εμφάνισή του δεν πέρασαν απαρατήρητες με το Twitter να κατακλύζεται από χιλιάδες σχόλια. Πήρε την τέταρτη θέση με 350 ψήφους συνολικά.

Μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσία ήταν αυτή της Κύπρου, με τον Andrew Lambrou και το «Break a broken heart» να παίρνει πολύ καλά σχόλια ερμηνεύοντας στη σκηνή της Eurovision μία δυναμική μπαλάντα. Πήρε 126 ψήφους και κέρδισε την 12η θέση.

Η κυπριακή αποστολή διαγωνίστηκε στην 7η θέση σειρά εμφάνισης, έχοντας προηγηθεί η εμφάνιση στον Β’ Ημιτελικό.

Andrew Lambrou έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ. Το «Break a broken heart» υπογράφουν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard (στίχοι και μουσική), οι οποίοι έχουν υπογράψει στο παρελθόν και άλλα τραγούδια της Eurovision.

Ο Andrew Lambrou εμφανίστηκε μόνος του στη σκηνή της Eurovision. Κατά την διάρκεια της ερμηνείας του στο φόντο LED είδαμε να εναλλάσσεται ένας καταρράκτης και ένα πύρινο τοπίο με τεράστιες φλόγες. Φυσικά την εμφάνισή του απογείωσαν τα πυροτεχνήματα, και οι φλόγες με τις οποίες ολοκληρώθηκε η σκηνική παρουσία του.

Στη δεύτερη θέση με 526 ψήφους, η Φινλανδία, με τον ράπερ Jere Pöyhönen, γνωστό και ως Käärijä, που τραγούδησε το «Cha Cha Cha». Ήταν μία από τις πιο εκκεντρικές παρουσίες στον διαγωνισμό με το πράσινο ιδιαίτερο μπουφάν του αλλά και κινησιολογικά αφού πραγματικά «όργωσε» την σκηνή.

Την τρίτη θέση κέρδισε το Ισραήλ, το οποίο εκπροσωπήθηκε φέτος από τη Noa Kirel που ερμήνευσε το “Unicorn”. Η εμφάνιση της Kirel ξεκινούσε με ένα τεράστιο κουτί φωτισμένο με LED, η κάμερα περιστρέφεται και ο φωτισμός είναι ατμοσφαιρικός. Στη σκηνή ήταν πέντε χορευτές, οι οποίοι φορούσαν εντυπωσιακά μαύρα και ροζ κοστούμια.

Μία από τις συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν και της Νορβηγίας, που για πολλούς εθεωρείτο φαβορί. Η 20χρονη Alessandra Mele ερμήνευσε το κομμάτι “Queen of Kings”, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό και κατέκτησε την 5η θέση.

Ακολουθεί η λίστα των νικητών


1. Σουηδία: Loreen – Tattoo
2. Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha
3. Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn
4. Ιταλία: Marco Mengoni – Due vite
5. Νορβηγία: Alessandra – Queen of Kings
6. Ουκρανία: Tvorchi – Heart of Steel
7. Βέλγιο: Gustaph – Because of You
8. Εσθονία: Alika – Bridges
9. Αυστραλία: Voyager – Promise
10. Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown
11. Λιθουανία: Monika Linkytė – Stay
12. Κύπρος: Andrew Lambrou – Break a Broken Heart
13. Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!
14. Αρμενία: Brunette – Future Lover
15. Αυστρία: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar?
16. Γαλλία La Zarra – Évidemment
17. Ισπανία: Blanca Paloma – Eaea
18. Μολδαβία: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
19. Πολωνία: Blanka – Solo
20. Ελβετία: Remo Forrer – Watergun
21. Σλοβενία: Joker Out – Carpe Diem
22. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – Duje
23. Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração
24. Σερβία: Luke Black – Samo Mi Se Spava
25. Ηνωμένο Βασίλειο: Mae Muller – I Wrote A Song
26. Γερμανία: Lord Of The Lost – Blood & Glitter

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα