Eurovision 2023: Έφτασε η ώρα του Τελικού – Ποια είναι τα φαβορί
Credit: Eurovision Song Contest/ Instagram

Λίγη ώρα μας χωρίζει από τον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού της Eurovision 2023 και όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ. Η πόλη με τη μοναδική μουσική ιστορία ανέλαβε την εκπροσώπηση του φετινού διαγωνισμού λόγω της αδυναμίας της νικήτριας χώρας, Ουκρανίας καθώς βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, να διεξάγει τον θεσμό.

Στον αποψινό Τελικό συμμετέχουν 26 χώρες. Στον δεύτερο ημιτελικό η Ελλάδα με τον Victor Vernicos και το τραγούδι «What They Say» δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την αποψινή βραδιά. Την ίδια ώρα, η Κύπρος θα συμμετάσχει με τον Andrew Lambrou, με μία δυναμική μπαλάντα του.

Οι 20 χώρες που πήραν το εισιτήριο από τους δύο Ημιτελικούς (10 χώρες από κάθε βραδιά), η περσινή νικήτρια, Ουκρανία και οι “Big Five” χώρες, οι οποίες είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, που βρίσκονται απευθείας στην τελική φάση.

Όπως είναι φυσικό, τα στοιχήματα και οι Eurofans έχουν δώσει κάποια φαβορί, τα οποία μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν.

Η Σουηδία είναι και φέτος ένα από τα μεγάλα φαβορί, όπως μας έχει συνηθίσει σχεδόν όλα τα χρόνια του μουσικού διαγωνισμού.

Αυτή τη φορά, έντεκα χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό μουσικής, η Loreen επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision με το τραγούδι “Tattoo”, το οποίο ήδη βρίσκεται στα μουσικά charts.

Η καλλιτέχνιδα κέρδισε με διαφορά στον Εθνικό Τελικό της Σουηδίας, το Melodifestivalen, και οι φανς κάνουν λόγο για σχεδόν σίγουρη νίκη της στον αποψινό Τελικό.

Η τραγουδίστρια κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας το 2012. Τότε η Loreen είχε πάρει άνετα τη νίκη με 372 βαθμούς, ερμηνεύοντας το “Euphoria”.

Ένα ακομη φαβορί η Νορβηγία επέλεξε μέσω εθνικού τελικού την 20χρονη Alessandra Mele για φετινή της εκπρόσωπο και το “Queen of Kings” είναι αναμφισβήτητα μία από τις συμμετοχές που έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλές.

Ακόμη κι αν η Alessandra δεν κερδίσει απόψε, το μόνο βέβαιο είναι ότι η νεαρή τραγουδίστρια έχει κερδίσει το… τρόπαιο της “βασίλισσας” του TikTok, στο οποίο σαρώνει, έχοντας γίνει αρκετές φορές viral, στο διάστημα διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Το κομμάτι της Νορβηγίας σαρώνει στα streams πολλών χωρών και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, γεγονός που θα φέρει την τέταρτη νίκη για τη Νορβηγία.

Τρίτο φαβορί θεωρείται η Φινλανδία που επίσης επέλεξε τον εκπρόσωπό της μέσα από τη διεξαγωγή εθνικού τελικού. Ο 29χρονος Käärijä ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού κοινό και επιτροπές του έδωσαν τη νίκη με μεγάλη διαφορά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα