Eurovision 2022: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός με την Ανδρομάχη για την Κύπρο – Σε ποια θέση θα εμφανιστεί


Ο 66ος διαγωνισμός της Eurovision συνεχίζεται απόψε με τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει πάρει ήδη το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου με την Αμάντα Γεωργιάδη και το “Die Together”, όμως ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και απόψε στο Pala Olimpico στο Τορίνο, λόγω της συμμετοχής της Κύπρου.

Η Ανδρομάχη θα εμφανιστεί στην 9η θέση και φιλοδοξεί ότι το “Ela” θα ενθουσιάσει το κοινό και τις κριτικές επιτροπές και θα της δώσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο δεύτερος ημιτελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ στις 22.00.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα