Ελεονώρα Μελέτη για τη φωτιά στη Σαρωνίδα: “Ήταν οι γονείς μου εκεί και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια”
Ελεονώρα Μελέτη
Credit: nonoram/Instagram

Ώρες αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Σαρωνίδας που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά.

Η Ελεονώρα Μελέτη βίωσε κι εκείνη δύσκολες στιγμές καθώς στη Σαρωνίδα ήταν οι γονείς της και ο ανιψιός της. Tις ώρες της φωτιάς απέφυγε να ανεβάσει κάτι σχετικό με τη φωτιά καθώς περνούσε και αυτή μαζί με τους γονείς της και τους γείτονες συμπολίτες της την αβάσταχτη αγωνία για το τι θα συμβεί.

Ωστόσο, στη συνέχεια έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση σε Insta Story όπου είπε το “ευχαριστώ” της στο Πυροσβεστικό Σώμα που δίνει την ψυχή του για να σώζει ζωές και περιουσίες όπως και στους εθελοντές που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια.

Χθες δεν ανέβασα κάτι γιατί απλά ζούσα μαζί με τους γονείς μου που ήταν στη Σαρωνίδα, αλλά και με τους γείτονες συμπολίτες μας την αβάσταχτη αγωνία του τι θα συμβεί με τη φωτιά. Δεν ήμουν εκεί, ήταν όμως οι γονείς μου και ο ανιψιός μου, Γιώργος. Φίλοι και γείτονες. Και ήταν εκεί και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι ακολούθησαν τις οδηγίες των Αρχών και απομακρύνθηκαν εγκαίρως. Όλη τη νύχτα, πολλά πυροσβεστικά και δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι εστίες. Οι εικόνες θλιβερές. Ήταν πρακτικά αδύνατο να σωθούν τα πάντα λόγω των συνθηκών, το μέλημα ήταν να μην βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να καίγονται. Στο ίδιο έργο θεατές όλοι. Είναι αβάσταχτος ο πόνος όλων εκείνων που είδαν την περιουσία τους να χάνεται, ωστόσο την ίδια στιγμή εκατοντάδες, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλα σπίτια σώθηκαν. Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της είδησης. Σήμερα ξημέρωσε για τη Σαρωνίδα μία “ήρεμη”, μία περίεργα βουβή μέρα. Ο λόγος που ανεβάζω είναι για να ακουστεί πέρα από τα τηλεοπτικά παράπονα κι ένα “ευχαριστώ” στο Πυροσβεστικό Σώμα που δίνει πόνο και ψυχή για όλους εμάς κάθε χρόνο στο ίδιο σκηνικό, αλλά και η ευγνωμοσύνη στους εθελοντές που ανιδιοτελώς είναι ενεργά εκεί” έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Ελεονώρα Μελέτη.

Όπως πρόσθεσε: “Και να ξέρετε ότι μετά την ανάρτηση έχουν υπάρξει και μηνύματα που σε τέτοιες στιγμές, αμιγώς προσωπικές με ρωτάνε: θα έλεγες ευχαριστώ αν θα καιγόταν το σπίτι σου; Για τη δημοσιογραφία του κ@λου δεν θα πεις κάτι;, Για τα ζώα που κάηκαν από εσένα ένα σχόλιο το περιμέναμε… Αυτό είναι το πρόβλημα. Περιμένουμε να ακούσουμε αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε. Ή απλά να τα πούμε για να το πούμε ακόμη και αν η στιγμή είναι κατάλληλη. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΤΕ τον άλλο. Ακόμα κι όταν λέει ευχαριστώ”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα