Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου
Παναγιώτης Χατζηνικολάου

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Τον χαμό του πατέρα του έκανε γνωστό στα ΜΜΕ ο Νίκος Χατζηνικολάου, αποχαιρετώντας τον με μία ανάρτηση στα social media που αγγίζει τις καρδιές όλων.

«Πατέρα μου αγαπημένε σε αποχαιρετώ με τεράστια συγκίνηση! Με μεγάλη στενοχώρια! Σε αγαπάω με όλη μου την καρδιά! Σε ευχαριστώ για όλα!»

Για τον χαμό του ιστορικού πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας έκαναν αναφορές πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς προέβη σε ανακοίνωση για την απώλεια του Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Τον χαρακτήρισε ως έμπειρο κοινοβουλευτικό λειτουργό και αποτελεσματικό υπουργό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

Αποχαιρετούμε τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου, έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό λειτουργό – από την αυγή της Μεταπολίτευσης – και υπουργό: αποτελεσματικό και διακριτικό στα καθήκοντά του.”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος, στους δύο γιους του και στη σύζυγό του, τονίζοντας την αξιοπρεπή, σεμνή και συνάμα δυναμική πολιτική πορεία που διέγραψε.

Τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε πως ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου υπηρέτησε τους συμπολίτες του με εντιμότητα και αφοσίωση.

Συγκεκριμένα η δήλωσή του έχει ως εξής: Ο Π. Χατζηνικολάου υπηρέτησε τον τόπο και τους συμπολίτες του με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αφοσίωση. Η αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ξεκίνησε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963, όταν και εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ. Στη Μεταπολίτευση εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η εργατικότητα και η αφοσίωση που επέδειξε κατά τη θητεία του ως υπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Γεωργίας.”

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας και ο Νικήτας Κακλαμάνης έστειλαν τα συλλυπητήριά τους.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έγραψε κάτω από την ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου:

Τα θερμά μου συλλυπητήρια κύριε Νίκο Χατζηνικολάου, να ζήσετε να τον… θυμάστε! Επειδή τον γνώριζα προσωπικά ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν υπάρχουν… τέτοιοι δυστυχώς!”

Ακόμη δημοσιογράφοι και πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Μάρα Ζαχαρέα, η Άντζελα Γκερέκου, η Αγγελική Νικολούλη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έκαναν το δικό τους “σχόλιο” στο instagram, στηρίζοντας τoν δημοσιογράφο

  • msarafoglou Θερμά συλλυπητήρια. Καλή δύναμη
  • marazaharea Νίκο μου συλλυπητήρια. Καταλαβαίνω πως νοιώθεις. 🥲 Να τον θυμάστε με αγάπη.
  • mariofrangoulis Βαθιά συλλυπητήρια!
  • aggelikinikolouliofficial Συλλυπητήρια Νίκο. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και πολιτικός που ξεχώρισε για το ήθος και την προσφορά του.
  • angela_gerekou Νίκο μου Καλό ταξίδι να έχει ο αγαπημένος σου πατέρας. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Καλή δύναμη
  • fei_mauragani Ειλικρινή συλλυπητήρια Νίκο μου. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1932. Σπούδασε οδοντιατρική.

Πρωτοεκλέχθηκε Βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963. Αποτυγχάνει να επανεκλεγεί στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964.

Στη μεταπολίτευση, ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για επτά συνεχόμενες θητείες (1974, 1977, 1981, 1985, 1989, 1990, 1993).

Διετέλεσε δύο φορές Υπουργός Μακεδονίας Θράκης (2/7/1989 μέχρι 12/10/1989 και 8/8/1991 μέχρι 13/10/1993) και Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας από 12/4/1990 μέχρι 8/8/1991. Παραμονές των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 αποχώρησε της πολιτικής.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα