Ed Sheeran: Συνεργάστηκε με τους Ουκρανούς Antytila – Το τραγούδι που γράφτηκε στο μέτωπο

Ο Βρετανός μουσικός Ed Sheeran συνεργάστηκε με το ουκρανικό συγκρότημα Antytila για την δημιουργία ενός νέου τραγουδιού, που γυρίστηκε εν μέρει και ηχογραφήθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Οι καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί για το remix του τραγουδιού 2step του Sheeran και τα έσοδα του single θα διατεθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Ουκρανία.

Οι Antytila είναι ένα από τα γνωστότερα μουσικά συγκροτήματα της Ουκρανίας, αλλά τα μέλη του σταμάτησαν τις εμφανίσεις, για να υπηρετήσουν στον στρατό μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Taras Topolya, αποκάλυψε ότι οι στίχοι του remix γράφτηκαν, ενώ υπηρετούσε ως γιατρός στην πόλη Μποροντιάνκα , κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.
Ένα νέο βίντεο, το οποίο ο Τοπόλια χαρακτήρισε «σπαρακτικό» κυκλοφόρησε για να συνοδεύσει το remix.

O Taras Topolya

Τα μέλη του γκρουπ μπόρεσαν να κινηματογραφήσουν το βίντεο στο Χάρκοβο, μετά την ανακατάληψή του από τις ουκρανικές δυνάμεις.
«Σταματήσαμε στον δρόμο και τραγουδούσαμε εκεί στη μέση του πουθενά» είπε ο Taras Topolya για τα γυρίσματα του βίντεο.

Με τον συνεχιζόμενο πόλεμο και με τα μέλη του συγκροτήματος να υπηρετούν στον στρατό για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, η συνεργασία δεν ήταν εύκολη.

«Δεν ήταν τόσο εύκολο να ηχογραφήσουμε τη φωνή γιατί το στούντιό μας ήταν υπό κατάληψη, ενώ δημιουργούσαμε τους στίχους του τραγουδιού» είπε το συγκρότημα στο BBC News.

Tα έσοδα από τις  πωλήσεις του remix θα διατεθούν στο Music Saves UA, ένα μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Taras Topolya εξήγησε ότι το τραγούδι αφηγείται μια απλή, αλλά πολύ δραματική ιστορία. «Δεν είναι μόνο η δική μου ιστορία, είναι η ιστορία εκατομμυρίων Ουκρανών, των οποίων η ειρηνική ζωή διακόπηκε από τον πόλεμο» υπογράμμισε. 

Το βίντεο του Ed Sheeran με την αρχική ηχογράφηση του 2step με τον ράπερ Lil Baby – που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα – γυρίστηκε στο Κίεβο, πέρυσι.

Σε δήλωσή του, ο τραγουδιστής -τραγουδοποιός είπε: «Γύρισα το βίντεο για το 2step στην πόλη του Κιέβου, πριν αρχίσουν οι καταστροφικές πράξεις βίας. Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη χώρα και ένιωσα τόσο ευπρόσδεκτος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί – απ΄ όλους, από το συνεργείο παραγωγής, μέχρι τα πολλά άτομα που συνάντησα τις μέρες εκεί».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα