Δημήτρης Σούρας: Έξαλλος με την Έλενα Παπαρίζου – “Οι σαύρες γεννιούνται άφυλες κυρία μου, όχι τα παιδιά”

Την οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Σούρα προκάλεσαν οι δηλώσεις της Έλενας Παπαρίζου περί άφυλων παιδιών.

Η γνωστή τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Pride 98.6», αναφερόμενη στα θέματα της ομοφυλοφιλίας και της σεξουαλικότητας, δήλωσε: «Εγώ από μικρό παιδί είχα γκέι φίλο, ήμασταν 12-13 χρονών και ήδη ήξερε. Για μένα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό όταν ένας άνθρωπος νιώθει έτσι. Θα κάτσω εγώ να κρίνω γιατί ένας άνθρωπος νιώθει και είναι αυτό που είναι; Όχι βέβαια. Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, να ξεκινήσουμε από αυτό. Ξέρουμε εμείς τι κάνει ένα στρέιτ ζευγάρι όταν κλείνουν οι πόρτες; Η κολλητή φίλη της αδελφής μου ήταν από τότε αρραβωνιασμένη με την φίλη της. Κι εγώ είχα αμφιβολίες στα 13 μου για την σεξουαλικότητα. Πήγαινα σπίτι και την ρωτούσα, αν το κορίτσι έτσι, αν το αγόρι αλλιώς και καθόταν και μου εξηγούσε».

Το σχόλιο της Έλενας Παπαρίζου ότι «όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα» προκάλεσε την αντίδραση του γνωστού ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα. «Όχι κυρία μου τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα. Οι σαύρες γεννιούνται άφυλες. Παρακαλώ τραγουδήστε… Μόνο» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

Δημήτρης Σούρας

O κ. Σούρας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, τόνισε: «Ξέρετε πόσο αγαπώ τους καλλιτέχνες. Πόσο ταυτίζομαι με αυτή την δουλειά. Αγαπώ όλους τους καλλιτέχνες ανεξαρτήτως ταλέντου. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο αγαπώ την Έλενα Παπαρίζου που έχει φοβερό ταλέντο, μας έχει εκπροσωπήσει και μας έχει κάνει περήφανους . Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η σεξουαλική επιθυμία, η σεξουαλική ταυτότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις με τα βιολογικά φύλα. Τα δέχομαι όλα και τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένως. Αυτή τη στιγμή τοποθετήθηκα διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κάνουν σε άσχετο χρόνο, άσχετες δηλώσεις και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που τις κάνουν αυτές τις δηλώσεις».

Και συνέχισε: «Είναι μια ψεύτικη και αντιεπιστημονική τοποθέτηση για τα “άφυλα παιδιά” που γεννιούνται. Θα σας πω ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο κάτι σαύρες, τρίτα ξαδέλφια του ιγκουάνα, γεννιούνται άφυλα και μετατρέπονται επίσης. Άρα λοιπόν τα παιδιά μας έχουν φύλο από την ίδρυση του κόσμου. Δεύτερον, θα σας πω ότι είναι μια δήλωση η οποία είναι επικίνδυνη, γιατί η κυρία Παπαρίζου έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό, νεανικό ως επί το πλείστον, τα παιδιά μας μιμούνται, τα παιδιά μας ακούνε, τα παιδιά μας ακολουθούν».

«Πολύ εύκολα λοιπόν μερικά παιδιά θα βάλουν στο μυαλό τους ότι “δεν έχουμε φύλο και είμαστε άφυλα εφόσον αγαπάμε την καλλιτέχνιδα και παρασυρόμαστε από τα λεγόμενα της”. Επίσης, είναι απερίσκεπτη και το λέω ξεκάθαρα γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τον οποίο σεβόμαστε, αποδεχόμαστε και δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Πιστεύω ότι είναι επικίνδυνη η τοποθέτηση της κ. Παπαρίζου» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σούρας.

«Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να έκανε λάθος και άλλο να ήθελε να πει. Εδώ όμως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Αλίμονό μας εάν ο καθένας βάλει σε ερωτηματικό τα δύο βιολογικά φύλα. Εγώ τοποθετούμαι σαν γιατρός» κατέληξε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα