Δημήτρης Καλλιβωκάς: Οι ευχές της Finos Film για τα γενέθλιά του – Κλείνει τα 92

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς γιορτάζει σήμερα τα 92α γενέθλιά του. Με αφορμή τη σημερινή ιδιαίτερη μέρα η Finos Film του ευχήθηκε με ένα ξεχωριστό βίντεο.

“Ο γλυκός και αγαπημένος μας ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια και του ευχόμαστε να τα χιλιάσει! Ευθυτενής, δραστήριος και αισιόδοξος από τη φύση του, ο κ. Δημήτρης ήταν είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μας. Χιλιόχρονος”, αναφέρει η ανάρτηση της Finos Film που συνοδεύει το βίντεο.

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ανήκει στη «χρυσή φουρνιά» των ηθοποιών του Ελληνικού Κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο θέατρο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1955 στην παράσταση «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται», ενώ η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1958 με την ταινία «Μακρυά από τον Κόσμο».

Στο θέατρο έπαιξε σε πολλές σπουδαίες παραστάσεις, όπως στο Εθνικό στο έργο «Φάουστ», στο ρόλο του Βαλεντίνο, και σε αρχαίες τραγωδίες με το θίασο του Δημήτρη Ροντήρη.

Κινηματογραφικά έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα με περισσότερες από σαράντα ταινίες, εννέα εξ’ αυτών της Φίνος. Η πρώτη εμφάνιση του σε ταινία της Φίνος Φιλμ ήταν στο μιούζικαλ του Δαλιανίδη: «Μερικοί το προτιμούν Κρύο». Έχει παίξει κυρίως σε κωμωδίες με μεστές και ζωηρές ερμηνείες. Στη γεμάτη και πετυχημένη καριέρα του έχει συμμετάσχει με σημαντικούς ρόλους σε 35 σειρές της τηλεόρασης και σε 19 βιντεοταινίες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα