David Crosby: Πέθανε ο θρυλικός ιδρυτής των Byrds και των Crosby, Stills & Nash
Πλάνο από βίντεο twitter/@thedavidcrosby

Έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια ο θρύλος της rock, David Crosby, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με άγνωστη ασθένεια.

Η σύζυγος του τραγουδιστή, Jan Dance, ανακοίνωσε την τραγική είδηση σε δήλωσή της στο Variety την Πέμπτη.

Με μεγάλη λύπη έπειτα από μακρά ασθένεια, ο αγαπημένος μας David (Croz) Crosby έφυγε από τη ζωή. Κοντά του ήταν η σύζυγος και αδελφή ψυχή του Jan και ο γιος του Django” αναφέρεται στη δήλωση ενώ προστίθεται: “Αν και δεν είναι πλέον μαζί μας, η ανθρωπιά και η ευγενική του ψυχή θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν και να μας εμπνέουν. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη θρυλική μουσική του. Ειρήνη, αγάπη και αρμονία σε όλους όσοι γνώριζαν τον David και όσους άγγιξε. Θα μας λείψει τρομερά“.

Ο David Crosby ήταν ιδρυτικό μέλος δύο δημοφιλών συγκροτημάτων που είχαν τεράστια επίδραση στη rock των ’60s, των Byrds και των Crosby, Stills & Nash (που αργότερα μετονομάστηκαν σε Crosby, Stills, Nash & Young).

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε έκπληξη σε όσους ακολουθούν τον πολύ ενεργό λογαριασμό του στο Twitter, αφού ο καλλιτέχνης έκανε αναρτήσεις έως και μία ημέρα πριν από τον θάνατό του. Ένα από τα τελευταία tweet του Crosby την ημέρα πριν πεθάνει ήταν να κάνει ένα τυπικά αστείο σχόλιο για τον παράδεισο: “Άκουσα ότι το μέρος είναι υπερεκτιμημένα… συννεφιασμένο.”

Πριν από οκτώ μήνες, ο Crosby έγινε πρωτοσέλιδο όταν είπε ότι σταματά τις ζωντανές εμφανίσεις, δηλώνοντας: “Είμαι πολύ μεγάλος για να το κάνω πια. Δεν έχω την αντοχή. Δεν έχω τη δύναμη” Αλλά είπε ότι ηχογραφούσε εντατικά: “Έχω κάνει δίσκους με εκπληκτικό ρυθμό. Τώρα είμαι 80 χρόνων, οπότε θα πεθάνω αρκετά σύντομα. Έτσι λειτουργεί. Και γι’ αυτό προσπαθώ πολύ σκληρά να βγάλω όση περισσότερη μουσική μπορώ, αρκεί να είναι πολύ καλή… Έχω ήδη άλλη μία να περιμένει.”. Στη συνέχεια, ο Crosby υπαναχώρησε σχετικά με το ότι είχε αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις, λέγοντας στα μέσα Δεκεμβρίου ότι είχε αλλάξει γνώμη: “Να τολμήσω να το πω;… Νομίζω ότι ξεκινάω ένα άλλο συγκρότημα και θα επιστρέψω για να παίξω ζωντανά”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα