Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η Ελληνίδα της κυβέρνησης του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό
MAXPPP

H Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα κατά της υφυπουργού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, αρμόδιας για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Συνεργασίες, καθώς εναντίον της υπεβλήθησαν δύο καταγγελίες για βιασμό. Οι φερόμενες πράξεις φέρεται να συντελέστηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.

Η πρώτη καταγγελία υπεβλήθη στις 25 Μαΐου για πράξεις βιασμού και η έρευνα ξεκίνησε στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με το franceinfo. Όπως μετέδωσε το Marianne, η εισαγγελία του Παρισιού σημείωσε ότι μια έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να “διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός ποινικού χαρακτηρισμού”. Οι έρευνες ανατέθηκαν σε ειδικό τμήμα της Εισαγγελίας (BRDP). Μια δεύτερη καταγγελία υπεβλήθη στις 16 Ιουνίου για γεγονότα της ίδιας φύσης, όπως επιβεβαίωε η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του franceinfo, οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν γυναικολογικούς βιασμούς, δηλαδή διεισδύσεις που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης. Η πρώην ευρωβουλευτής του LREM, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της ενδομητρίωσης στον Εμμανουέλ Μακρόν τον περασμένο Ιανουάριο, πριν διοριστεί στην κυβέρνηση.

Άσκησε τα ιατρικά της καθήκοντα στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος ήταν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, κατηγορούμενος για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έχει διατελέσει ευρωβουλευτής με το κόμμα «En Marche!» του Εμανουέλ Μακρόν από το 2019. Eντάχθηκε στην κυβέρνηση της Élisabeth Borne στις 20 Μαΐου. Είναι υπό την επίβλεψη της υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών, Catherine Colonna.

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1976, έχει γαλλική και ελληνική ιθαγένεια και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης. Έχει διδακτορικό στην ενδομητρίωση. Έφθασε στη Γαλλία το 2007, ασκώντας το επάγγελμα της γυναικολόγου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Bégin.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα