Χουάν Κάρλος: Μικρή νίκη κατά της πρώην ερωμένης του Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn
Photo by Dan Kitwood/Getty Images

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, είχε ασυλία απέναντι στους ισχυρισμούς για παρενόχληση, που διατύπωσε εναντίον του η πρώην ερωμένη του, Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, ενώ ήταν μονάρχης, όπως αποφάνθηκε την Τρίτη το Εφετείο στο Λονδίνο.

Οι τρεις δικαστές του Εφετείου ανέτρεψαν απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο 84χρονος πρώην βασιλιάς θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με αστική αγωγή από την 57χρονη πρώην ερωμένη του, καθώς εκτιμήθηκε ότι είχε “ασυλία στη δικαιοδοσία” των βρετανικών δικαστηρίων πριν από την παραίτησή του από τον θρόνο το 2014.

Ωστόσο, ο Χουάν Κάρλος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δικαστική διαμάχη για τους ισχυρισμούς που έγιναν σχετικά με τη συμπεριφορά του μετά την παραίτησή του από τον θρόνο.

Η Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, που ζει στην Αγγλία, καταγγέλλει εκστρατεία παρενόχλησης εναντίον της. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε το 2012, μετά τη “διάλυση της προσωπικής ρομαντικής τους σχέσης” και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η 58χρονη Δανή επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση για παρενόχληση στο Λονδίνο το 2020, ισχυριζόμενη ότι την πίεσε να επιστρέψει δώρα αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ (65 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης και κοσμημάτων.

Ο Χουάν Κάρλος, που καταγράφεται στο δικαστήριο με το πλήρες όνομά του, Χουάν Κάρλος Αλφόνσο Βίκτορ Μαρία ντε Μπορμπόν και Μπορμπόν, δεν έχει εμφανιστεί στις ακροάσεις μέχρι σήμερα και αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της.

Τον Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο απέρριψε πλήρως τον ισχυρισμό του Χουάν Κάρλος ότι τα αγγλικά δικαστήρια δεν είχαν δικαιοδοσία να εκδικάσουν την υπόθεση επειδή έχει κρατική ασυλία ως βασιλιάς.

Ο δικαστής Μatthew Nicklin είπε ότι “όποιο ειδικό καθεστώς διατήρησε ο κατηγορούμενος βάσει του νόμου και του συντάγματος της Ισπανίας, δεν ήταν πλέον “μονάρχης” ή “αρχηγός κράτους” ώστε να του παρέχει το δικαίωμα σε προσωπική ασυλία”. Ο Χουάν Κάρλος έκανε έφεση στην απόφαση και κέρδισε μερικώς την Τρίτη αφού τρεις δικαστές συμφώνησαν ότι είχε ασυλία σε ισχυρισμούς που έγιναν πριν από το 2014.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Χουάν Κάρλος που είναι παντρεμένος, διατηρούσε “στενή ρομαντική σχέση” με την 57χρονη από το 2004 έως το 2009 και την πλημμύριζε με δώρα. Υποστήριξε ότι ο Χουάν Κάρλος άρχισε να την παρενοχλεί όταν χώρισαν, με απειλές, διαρρήξεις στα ακίνητά της και παρακολουθήσεις.

Υποστήριξε ότι κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας στην μπροστινή πύλη του ακινήτου με πυρά, κατηγορώντας τον πρώην βασιλιά ότι θύμωσε μαζί της με την άρνησή της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα