Bernie Marsden: Πέθανε ο κιθαρίστας των Whitesnake –Είχε γράψει το «Fool for Your Loving»
Bernie Marsden/instagram

Ο Bernie Marsden, ο αρχικός κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Whitesnake, πέθανε σε ηλικία 72 ετών όπως ανακοίνωσε σχετικά η οικογένειά του.

«Ο Marsden «πέθανε ειρηνικά το απόγευμα της Πέμπτης έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Fran και τις κόρες του Charlotte και Olivia», έγραψε η οικογένειά του στο Instagram. «Ο Bernie δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική, τη συγγραφή και την ηχογράφηση νέων τραγουδιών μέχρι το τέλος», σημείωσαν.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους βρετανούς κιθαρίστες της βρετανικής ροκ και μπλουζ, έγραψε ή συνέγραψε πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια των Whitesnake, συμπεριλαμβανομένων των «Fool for Your Loving», «She’s a Woman», «Walking in the Shadow of the Blues», «Trouble» και «Here I Go Again».

Γεννημένος στο Μπάκιγχαμ το 1951, ο Marsden ξεκίνησε με το ροκ συγκρότημα «UFO» το 1972. Μετά από θητείες σε πολλά συγκροτήματα και ένα βραχύβιο έργο με πρώην μέλη των «Deep Purple» που ονομαζόταν «Paice Ashton Lord», ο Marsden δημιούργησε τους «Whitesnake» στο Λονδίνο το 1978 μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των «Deep Purple», David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody.

Ο Marsden έπαιξε στο πρώτο EP του γκρουπ, σε πέντε άλμπουμ και σε ένα live άλμπουμ,-από το Snakebite (1978) μέχρι το Saints & Sinners (1982). Κυκλοφόρησε επίσης δύο σόλο άλμπουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το «And About Time Too» (1979) και το «Look at Me Now» (1981).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα